270.000 de firme riscă să fie dizolvate de ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va cere dizolvarea societatilor cu un activ net mai mic decat capitalul social, doi ani consecutiv. Potrivit calculelor efectuate pe datele de la...
Viena

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va cere dizolvarea societatilor cu un activ net mai mic decat capitalul social, doi ani consecutiv. Potrivit calculelor efectuate pe datele de la Registrul Comertului, 270.000 de firme sunt vizate de aceasta masura a Fiscului.

Cele 270.000 de firme care ar putea fi afectate de aceasta masura reprezinta aproximativ 40% din numarul total de firme active in prezent.   Daca ANAF va modifica legislatia societatilor comerciale, atunci va putea sa formuleze actiuni de dizolvare impotriva tuturor societatilor care sunt inscrise doi ani consecutiv pe lista agentilor economici ce au inregistrat un activ net mai mic decat jumatate din capitalul social.  

Reprezentantii societatilor comerciale vor fi notificati in acest sens.

Ministerul Finantelor Publice urmeaza sa publice pe pagina sa de internet o lista cu societatile al caror activ net s-a diminuat la mai putin de jumatate din valoarea capitalului social. Dupa acest pas, ANAF va trimite notoficarile catre societatile in cauza.

Mai Mult AICI.

Sursa: https://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole