28 de muncitori români din Olanda confirmați cu noul coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat luni, că cei 28 de cetățeni români din Olanda confirmați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 au fost plasați în carantină. Starea de sănătate a...
Viena

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat luni, că cei 28 de cetățeni români din Olanda confirmați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 au fost plasați în carantină. Starea de sănătate a acestora este bună, toți fiind asimptomatici.

Este vorba de 28 de români, lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii testarea din provincia olandeză Gelderland care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 în urmă cu o zi.

Ministerul de Externe a luat legătura cu reprezentanții angajatorului și au menționat că cetățenilor români le sunt asigurate toate condițiile de cazare și masă, inclusiv plata concediului medical pe întreaga perioadă cât aceștia se vor afla în carantină. MAE menționează că locația în care cetățenii români sunt cazați este folosită de regulă pentru petrecerea vacanțelor.De asemenea, MAE precizează că până în prezent, la Ambasada României la Haga nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în cauză sau din partea membrilor de familie ai acestora. Totodată, misiunea diplomatică a solicitat angajatorului facilitarea dialogului direct cu cetățenii români afectați.

Ambasada României la Haga menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu angajatorul cetățenilor români, fiind pregătită să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19
Sursa: gds.ro Autor: Beatrice Spătaru

Viena
Categorii
OlandaSănătate
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole