5 septembrie 2021 – O zi plină de lacrimi

Astăzi este ziua în care cerurile s-au deschis pentru doi titani ai României. Dumnezeu a avut nevoie de un vâslaș sau de un lider al unei îmbarcațiuni de caiac-canoe...
Viena

Moldovan Paul Ovidiu

Astăzi este ziua în care cerurile s-au deschis pentru doi titani ai României. Dumnezeu a avut nevoie de un vâslaș sau de un lider al unei îmbarcațiuni de caiac-canoe pentru îngerii plecați mult prea devreme dintre noi și a fost chemat Ivan. Nu era orice Ivan ci era unul numit Pațaichin care a câștigat medalii olimpice, mondiale și europene. Era un lider al sportului românesc și demn de povestit când plecăm în străinătate că am fost compatriot cu el. Pentru a nu pleca singur pe drumul spre stele, nu se putea altfel, a cerut Dumnezeu un alt fiu al său de seamă al României și a fost trimis Ion. Cum nu putea ca să plece alături de Ivan Patzaichin un simplu Ion a plecat și Caramitru. A plecat Socrate dintre noi și atâtea alte roluri memorabile întocmai pentru a mai putea pune în scenă un film cu alți actori plecați mult prea devreme dintre noi. Îngerii aveau nevoie de un actor pentru piesele de teatru și Ion Caramitru s-a întâlnit deja cu ei. Poate că deja în această vreme s-a întâlnit cu Tamara Buciuceanu Botez și urmează “Liceenii îngerilor ” , un film pe care, din păcate, nu-l vom mai putea vedea. Acum poate ca să mai fie un film demn de a fi turnat alături de atâția mari actori, dar va fi primul film al lor la care noi oamenii nu ne vom mai putea cumpăra bilete. Cum nici la competițiile lui Ivan Patzaichin nu vom putea ca să mai ocupăm locuri în tribune.
Prin urmare chiar dacă Ivan Patzaichin a avut 71 de ani, iar Ion Caramitru a avut 79 ani când au murit nimeni nu poate ca să dea o vârstă acestor oameni care ne-au încântat sufletul de atâtea ori. Ei s-au ridicat din oamenii simpli ca noi, însă au fost înzestrați cu talent 1 % și cu o capacitate incredibilă de muncă de 99 % care i-a dus pe soclul monumentelor din istoria României. Reprezintă altfel oameni care prin talent, muncă și înalte valori morale au fost distinși și observați începându-și astfel drumul spre glorie. Afirmăm fără îndoială că sunt modele demne de urmat și moartea lor ne obligă ca să le cinstim memoria prin muncă, seriozitate, disciplină și talent punând valorile acolo unde le este locul. Cei care sunt buni și foarte buni este nevoie ca să fie în vârful societății, iar cei slabi și nepricepuți în josul ei. Din păcate în ziua de astăzi în România se întâmplă chiar invers și consecințele le suportăm în fiecare zi. Cel puțin exemplele ca Ivan Patzaichin și Ion Caramitru așa ceva, printre atât de multe lucruri, au încercat ca să ne învețe și le mulțumim și le rămânem îndatorati în veci. Fie ca Ivan și Ion să fie acoperiți de o țărână ușoară și condoleante poporului român și familiilor îndoliate!

Moldovan Paul Ovidiu

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole