Scrisoare către VOI!

Dragii mei prieteni, dragii mei voluntari, dragii mei… pur și simplu! Mi-aş fi dorit ca aceste gânduri să vi le fi împărtăşit cu ceva timp în urmă, dar avalanșa...
Viena

Dragii mei prieteni, dragii mei voluntari, dragii mei… pur și simplu!
Mi-aş fi dorit ca aceste gânduri să vi le fi împărtăşit cu ceva timp în urmă, dar avalanșa de evenimente pe care le-am organizat odată cu deschiderea Centrului Cultural Româno-German „Dumitru Dorin Prunariu ” din Nürnberg, în memorabila zi de 6 octombrie 2018, m-a întârziat de la scrierea acestor rânduri.
Astfel am hotărât că primul lucru pe care îl voi face astăzi, este să mă adresez vouă, oamenilor cu suflet mare, cu inimile mereu calde, gata să sară în ajutor pentru semenii lor.
În ultima vreme mi se spune tot mai des cum că românii sunt bârfitori, răi, plini de ură și invidie. Eu nu cred acest lucru. Cred cu tărie că suntem o nație care oricând ar sări în ajutorul celor aflaţi în nevoi. Sunt convinsă că suntem oamenii cu cea mai mare inimă posibilă, oameni deosebiţi, calzi, buni și răbdători.
Aceasta este percepţia mea despre români, făcând abstracţie de acele momente când observ conaţionali de-ai noştri care pur și simplu mai ies din tipar. Aceştia doresc probabil să atragă atenția asupra lor prin alte metode, iar în momentul acela greșesc. Cu toții mai facem greşeli. Suntem oameni şi omul este supus erorii. Perfecţiunea este numai la Dumnezeu. Uneori se întâmplă să mai facem și câte ceva care să nu corespundă cu ceea ce, de fapt, am gândit să facem.
Eu cred în omul frumos. Am învățat în decursul anilor că trebuie să luăm de la cei de lângă noi doar partea lor pozitivă, doar partea frumoasă şi astfel îmi este uşor să văd ce oameni minunați suntem noi, ROMÂNII!
Scriu aceste rânduri din suflet, pentru sufletele voastre. Scriu aceste cuvinte cu inima deschisă, spunându-vă sincer că fiecare dintre VOI are un loc în noua căsuță creată pentru noi, departe de pământul natal. Gândiți-vă numai puţin câte persoane cu simţire românească nu și-ar dori să poată avea un colț de Românie în orașul în care trăiesc? O biserică românească în care să ne rugăm, iată alt privilegiu pe care îl avem noi, locuitorii Nürnbergului. Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat cu atâtea lucruri frumoase, încât ar fi păcat să nu le scoatem în evidență.
Mulțumesc pe această cale tuturor celor care de-a lungul timpului aţi fost alături de mine. Celor care ați preferat să cărați cutii, să montați rafturi, să preparați diferite bunătăți, să ajutați la tot ce s-a făcut în cadrul Centrului, în loc să stați acasă cu copiii sau să vă relaxaţi după serviciu, să vă plimbați, să vă faceți cumpărăturile. Vouă, oameni cu inimă mare, vă mulţumesc.
Am văzut TOT ceea ce ați făcut, am văzut cât de devotați sunteți neamului nostru, am văzut cum v-ați lăsat treburile voastre pentru a pune umăr lângă umăr pentru a face ceea ce astăzi se numește Centrul Cultural Româno- German „Dumitru Dorin Prunariu ” din Nürnberg. Nu-i așa că sunteți mândri de ceea ce a ieșit din mâinile noastre?
Așa cum am mai spus, am creat acest spațiu pentru TOȚI cei care vor dori să vină aici, fie pentru a învăța limba germană, fie pentru a frecventa orele de limba română pentru ciclul primar, pentru a beneficia de o consultanță, a fi ajutat în diferite probleme, a închiria o carte sau pur și simplu pentru a bea o cafea cu noi și a savura ambianța de nedescris a Centrului.
Aceste rânduri nu pot descrie nici pe jumătate starea de spirit pe care VOI mi-o creeaţi, energia pe care mi-o transmiteți. De aceea, nu pot spune decât atât: sunteți minunți și vă iubesc!
A voastră prietenă,
Ionela van Rees- Zota

Viena
Categorii
ExclusivGermania
2 Comentarii la acest articol.
 • eeric vamos
  12 noiembrie 2018 at 9:26 pm
  Răspunde

  Tu ești MINUNATĂ, dragă Ionela!!!! Și NOI Te iubim din tot sufletul!!!! Felicitări pentru tot ce faci!!!!

 • Popa Lacramioara
  12 noiembrie 2018 at 9:28 pm
  Răspunde

  Jos palaria pentru voi toti si evident pentru tine Ionela om minutat!!!
  Ma inclin si sunt mandra de voi pentru ca acolo unde sunteti tineti aproape, va ajuati si va respectati unii pe altii! Da, si eu cred ca exista multi romani frumosi si voi sunteti dovada vie!

 • Răspunde

  *

  *

  Alte Articole