Comunicat de presă: Diriginții de șantier solidari cu Ștefan Mandachi: România vrea autostrăzi!

Comunicat de presă: Diriginții de șantier solidari cu Ștefan Mandachi: România vrea autostrăzi!
Viena

Comunicat de presă: Diriginții de șantier solidari cu Ștefan Mandachi: România vrea autostrăzi!

Diriginţii de şantier îşi exprimă solidaritatea faţă de restul românilor dar şi faţă de antreprenorul român ce a construit simbolic primul metru de autostradă din Moldova.

Colegiul Tehnic al Diriginţilor de Şantier reprezintă asociaţia profesională a diriginţilor de şantier, specialişti constructori responsabili cu urmărirea de calitate a lucrărilor de construcţii.

România dispune de specialiştii ingineri care pot proiecta şi construi autostrăzi, dispune de companii de construcţii care au resursa umană, materială şi tehnologică pentru realizarea lor.

Toate autostrăzile existente în România au fost construite în realitate de specialişti români, companii româneşti şi cu resurse româneşti. Cu toate acestea licitaţiile sunt caştigate de societăţi străine ce de multe ori nu îşi onorează obligaţiile faţă de terţi şi care părasesc şantierele atunci când consideră că au încasat suficient. Tocmai de aceea ceea ce s-a construit s-a făcut pe sume colosale de bani, cu mult peste preţurile pieţii.

Inginerii români au construit în 25 de ani peste 400 de hidrocentrale şi au realizat una dintre cele mai mari flote comerciale maritime din lume. Acei specialişti există şi acum dar clasa politică din ultimul sfert de secol a creat o structură birocratică ce face imposibilă realizarea unor structuri fizice.

Birocraţia excesivă şi corupţia au făcut ca la momentul de faţă teritoriile româneşti să nu fie legate între ele printr-o reţea modernă de drumuri,  în condiţiile în care dispunem de toate resursele naţionale ca ea să existe de mult timp.

Nu de birocraţie, de explicaţii, de studii de fezabilitate neconstruite şi autorizaţii nesfârşite, au românii nevoie ci de şantiere deschise, de autostrăzi finalizate şi de drumuri moderne.

Moldova este în acest moment cea mai săracă regiune a Uniunii Europene deşi poziţia de graniţă ar fi trebuit să o favorizeze. Iresponsabilitatea guvernanţilor români din ultimul sfert de secol au izolat peste şase milioane de români, asta deşi mulţi dintre miniştrii transporturilor au provenit chiar din această regiune.

Trebuie sa construim autostrazi şi acest lucru acum, nu mâine.

Comunicatul poate fi regasit si aici in format word si cu diacritice:

Responsabil presă,

Ing. Ignat Andrei

 

Viena
Categorii
Noutăți
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole