CULOAREA TIMPULUI Expoziție de pictură, a artistei plastice INGA EDU din Chișinău, la Ploiești

Expoziție de pictură, a artistei plastice INGA EDU din Chișinău, la Ploiești
Viena

CULOAREA TIMPULUI

Expoziție de pictură, a artistei plastice INGA EDU din Chișinău, la Ploiești

Ioan POPESCU

Galeriile de Artă din Ploiesti, găzduieste, incepând cu ziua de 8 Martie 2019, o foarte interesantă expozitie de pictură a artistei basarabence Inga Edu, expoziție sugestiv intitulată ”Culoarea Timpului”.

  

De ce acest titlu inedit?, ne spune chiar artista: ”Eu cam tot timpul mă aflu in natură, pe care o reliefez in culori, pe pânză, cu deosebire in România, dar și in deplasarile mele in Ungaria, Italia – la Florența, in satele din Moldova ș.a. Am fost prezentă, de asemenea, cu expoziții personale și de grup la Palatul Șuțu și Cercul militardin București, Râmnicu Vâlcea, sala Brâncuși din Chișinău. Cele mai multe deplasari le fac insă in taberele de pictură din județul Prahova, lucrările realizate aici fiind expuse la Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Galeriile de Artă – toate din Ploiesti, Plopeni, Vălenii de Munte, Bușteni,Castelul Pelișor Sinaia ș.a.

De orașul Ploiești mă leagă mulți oameni minunați, care sunt binevoitori, cu sufletul deschis și toți prietenii mei de aici, cunoscuti pe parcursul a 17 ani, de când sunt prezentă in Prahova cu expozitii de pictură. Titlul actualei expozitii l -am ales pentru că eu pictez, asa cum v-am mai spus, tot timpul, dar Timpul trece, iar culorile rămân. Mi-am propus să le arăt oamenlor ce am simțit eu intr-un anume moment din natură, căci din natură sunt majoritatea lucrărilor mele”.

Inga Edu, născută la 19 iulie 1978 in Chisinău, este deja un nume consacrat in rândul artisticilor plastici din Moldova din stânga Prutului, precum si in România și nu numai. ”Prin astfel de expoziții de artă, se realizează, fie doar simbolic, ReUnirea Moldovei cu Țara”, mărturisea un vizitator.

Artista deține si numeroase premii, dintre care amintim doar câteva: Premiul Uniunii Latine pentru tineri artisti din domeniul artelor plastice (2003), Premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru prezentarea grafică a colectiei ”Scriitori basarabeni contemporani” (2005), Premiul pentru Promovarea Artei intre România și Moldova ”Clubul Rotary Ro”.

La vernisajul expozitiei au fost prezente numeroase personalitati ale culturii si artei ploiestene: Constantin Stere- presedintele Comitetului de Cultura si Artă Prahova, Florin Sicoe – directorul Muzeului de Artă Prahova, Valter Paraschivescu – presedintele Filialei Prahova UAP din România, precum și dna și Carmen Ștefănescu – secretar general al Asociației localitatilor și zonelor istorice și de artă din România. Domnia sa a  venit special  la Ploiesti, pentru a sta de vorbă cu artista, pe care ar dori să o invite să expună și in alte locuri din țară, unde asociația sa este prezentă.

Viena
Categorii
MondeneNoutăți
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole