Această companie A INTERZIS MUNCA în zilele de miercuri! Ce rezultate a avut ineditul proiect

Acum aproape un an, agenţia de marketing digital Versa, din Australia, a luat decizia ca niciun angajat să nu  mai lucreze în zilele de miercuri, fără ca acea zi...
Viena

Acum aproape un an, agenţia de marketing digital Versa, din Australia, a luat decizia ca niciun angajat să nu  mai lucreze în zilele de miercuri, fără ca acea zi liberă să afecteze, în vreun fel, salariile. 

Angajaţii lucrează în program normal luni şi marţi şi revin la birou joi şi vineri, de asemenea fără a fi nevoie de ore suplimentare. Deşi nici întâlnirile nu sunt permise miercurea, unii dintre angajaţi au obligaţia de a răspunde la telefon în cazul în care există o cerere urgentă din partea unui client. 

Proiectul a fost adoptat în iulie 2018; de atunci, veniturile companiei au crescut cu 46%, iar profitul s-a triplat, a povestit celor de la BBC Kathryn Blackham, CEO şi fondator al companiei australiene Versa.

¨Am vrut să dovedesc că o astfel de schimbare e posibilă şi într-o industrie cunoscută pentru proiectele pe termen lung şi orele târzii până la care se lucrează¨, a declarat Blackham.

De ce s-a ales însă ziua de miercuri? Sentimentul de productivitate din zilele de luni ar fi fost crucial în decizia de a „sparge” săptămâna de lucru în două, şi nu a de oferi un weekend prelungit.

www.businessmagazin.ro

Viena
Categorii
AustraliaInformații utile
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole