ALEXANDRU DARIDA LAUREAT AL PREMIULUI CONSTANTIN BRANCOVEANU INTERNATIONAL LA NEW YORK

Fundatia Alexandrion  a carui presedinte si fondator este Nawaf Salame a decernat pentru prima data Premiile Internationale Constantin Brancoveanu in Statele Unite. Ceremonia a avut loc la 29 noiembrie,2018...
Viena
Fundatia Alexandrion  a carui presedinte si fondator este Nawaf Salame a decernat pentru prima data Premiile Internationale Constantin Brancoveanu in Statele Unite.
Ceremonia a avut loc la 29 noiembrie,2018 in cadrul unei gale inaugurale organizate chiar in interiorul celebrei New York Library. Premiile  Constantin Brancoveanu care sunt un simbol al elitei culturale romane au fost oferite unor personalitati marcante internationale dupa o selectie foarte atenta .Presedintele juriului a fost academicianul Dan Berindei iar vicepresedinte prof.univ. dr. Andrei Marga. Premiile  internationale Constantin Brancoveanu fac parte din 10 categorii distincte dupa cum urmeaza: pentru Arta :Alexandru Darida si Tsiaras Filippos, arhitectura  Mihai Radu, pentru literatura Doina Uricariu, stiinta  Dr.Ruxandra  Vidu ,medicina Dr. Sauhel Najjar,jurnalism Antonis H. Diamataris,film  Maria Tzompanaki,pentru foto reportaje Michael Caroll,
pentru politica si diplomatie au fost oferite senatorului american Michael N. Giannaris si Excelentei sale Hans Klemm Ambasadoral SUA la Bucuresti.
La ceremonia de premiere Alexandru Darida a spus: „Daca Italia se poate mindrii cu Familia Medici care a avut o putere politica ,economica ,dar care au fost cunoscuti  si ca protectori ai culturii si a artelor ,Romania are familia Constantin Brancoveanu care in mod similar a detinut forta politica dar a adus un aport substantial la dezvoltarea culturii romanilor. Spiritul inaintasului nostru este transmis prin munca neobosita a Fundatiei Alexandrion.”De asemenea maestrul Alexandru Darida  a continuat sa spuna ” Dedic acest premiu tuturor artistilor care prin truda lor si modul unic de exprimare a artei lor doresc sa creeze o lume mai buna. Arta  are capacitatea sa uneasca oameni de pe diverse  continente ,din culturi diferite .Arta are un limbaj universal.”
Maestrului Alexandru Darida i s-a oferit acest premiu pentru excelenta in arta, si pentru contributia  activitatii lui artistice  de peste 40 de ani  in lumea intreaga.
Presedintele Fundatiei Alexandrion Nawaf Salameh cu Alexandru Darida
Viena
Categorii
America
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole