Alina Arbajter, între pasiunea pentru radio și televiziune

Liliana Moldovan : Sunteți o atentă observatoare a sufletului feminin iar cu câțiva ani în urmă ați inițiat o emisiune radio dedicată femeilor. Câți ani împlinește „Visul unei femei”...
Viena

Liliana Moldovan : Sunteți o atentă observatoare a sufletului feminin iar cu câțiva ani în urmă ați inițiat o emisiune radio dedicată femeilor. Câți ani împlinește „Visul unei femei” și cui se adresează?

Alina Arbajter : Bună ziua tuturor, sunt femeie și ca oricare altă persoană îmi place să îndrum cu un sfat sau cu un vers, femeia. Emisiunea mea „Visul unei femei” va împlini în noiembrie 13 ani de existență pe undele de radio.

Liliana Moldovan : Numiți vă rog câteva din personalițățile feminine din țară sau străinătate care au acceptat să intre în dialog cu ascultătorii, prin intermediul acestei emisiuni?

Alina Arbajter : În acești ani de activitate radiofonică au fost multe personalități care au trecut pragul emisiunii mele. Printre aceștia se numără : Raoul, Fuego, Maria Dragomiroiu, Corina Chiriac, Trupa Alesis, etc.. Dar nu este vorba doar de persoane publice pe care le prezint ascultătorilor, interesul meu este să ajung în casa omului de rând și asta s-a întâmplat mereu.

Liliana Moldovan : Ați avut la microfon și personalități masculine? Dintre aceștia, care a fost cel mai surprinzător invitat?

Alina Arbajter : Da desigur, chiar și bărbații ascultă emisiunea mea și pot spune că de multe ori sunt foarte sensibili. Ca persoane publice îi pot enumera pe Nae Alexandru, RAOUL, Fuego, numeroși scriitori și compozitori.

Liliana Moldovan : Există vreun specific al eternului feminin românesc?

Alina Arbajter : Nu pot spune că există un specific românesc, pot spune că noi femeile suntem o adevărată poveste de viață iar sensibilitatea sufletului feminin nu are naționalitate.

Liliana Moldovan : Care este statutul româncelor stabilite în Germania? Ați sesizat, de-a lungul anilor, vreo schimbare benefică în acest sens?

Alina Arbajter : Da, schimbări există în viața femeilor oriunde în lume, aici în Germania eu cred că femeia și-a recâștigat rolul ei în societate, a început să arate ce înseamnă, în toate domeniile, o femeie independentă.

Liliana Moldovan : În cadrul proiectelor culturale sau de altă natură pe care le-ați realizat de când v-ați stabilit în Germania, care vă este cel mai drag?

Alina Arbajter : Eu iubesc radioul, iubesc microfonul și TV-ul, de aceea am început din 2020 să cochetez și cu emisiuni televizate ca: „Povestea vieții tale”, „Telefonul de la miezul nopții”, „Ora de poezie la Otv-N” (Opinia TV Nürnberg).

Liliana Moldovan : Ce relație aveți cu Centrul Cultural „Dumitru Prunariu” din Nürnberg și ce înseamnă el pentru comunitatea românilor din zonă?

Alina Arbajter : Relația mea este una de colaborare și implicare în activitățile Centrului Cultural pe care îl consider un bonus adus nouă românilor în Bavaria.

Liliana Moldovan/UZPR

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole