Amenzi pentru românii din DIASPORA: Ce trebuie să facă până pe data de 1 decembrie

Ziua României nu vine cu vești bune pentru toți românii. Potrivit legislației în vigoare, pentru persoanele care au părăsit țara după 30 ianuarie 2012, 1 decembrie vine cu un val...
sursa foto: jurnalul.ro
Viena

Ziua României nu vine cu vești bune pentru toți românii. Potrivit legislației în vigoare, pentru persoanele care au părăsit țara după 30 ianuarie 2012, 1 decembrie vine cu un val de amenzi, în cazul în care nu vor face acest lucru.

Este vorba despre schimbarea rezidenței fiscale. Potrivit unei Ordonanțe de Guvern, românii din diaspora trebuie să prezinte documentele necesare pentru schimbarea rezidenței fiscale, până la această dată.

Conform b1.ro, trebuie să își schimbe rezidența fiscală și românii care au plecat înainte de 2012, dar au mai avut venituri și în România.

Și românii care vor pleca de la 1 ianuarie 2018, pentru mai mult de 180 de zile, trebuie să anunțe ANAF, înainte cu 30 de zile de plecare!

Toate persoanele din aceste trei categorii care nu vor completa acest formular și nu vor cere schimbarea rezidenței fiscale, vor primi o amendă de 50-100 lei.

 

Paraschivoiu Ancuța

Sursa: https://www.bugetul.ro

Viena
Categorii
Uncategorized
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole