AMR 1 ZI: 10 august 2019

A mai ramas doar o zi pana la mitingul din 10 august, unde cel putin 250.000 de persoane vor fi prezente la Bucuresti, in Piata Victoriei. Desi a trecut...
Viena

A mai ramas doar o zi pana la mitingul din 10 august, unde cel putin 250.000 de persoane vor fi prezente la Bucuresti, in Piata Victoriei. Desi a trecut un an de la protestele din 10 august, romanii au aceleasi revendicari de la Guvern, desi lunile care au trecut, dar mai ales ultimele zile, ne-au adus mai multa neliniste, indoiala, mai multe griji si probleme decat aveam cu totii, in urma cu un an.

Tragedia de la Caracal va fi unul dintre pilonii emotionali principali care vor sustine revolta sutelor de mii de persoane ce vor marsalui pe strazile Capitalei, cu speranta ca ii va auzi cineva cu putere, de la Guvern si Parlament, ca sa schimbe sistemele acestea bolnave care ne ucid. Ieri pe Alexandra, maine pe oricine!

Guvernul s-a pregatit deja temeinic pentru protest, aducand in fruntea Jandarmeriei Bucuresti omul care a condus, din postura de sef al Jandarmeriei Romane, interventia fortelor de ordine la protestul din 10 august 2018. Insa masurile „de precautie” nu se opresc aici. Pe acelasi sistem, Mihai Fifor a anuntat, luni, ca l-a schimbat din functie pe seful Jandarmeriei Romane, Catalin Ionut Sindile, inlocuindu-l cu Constantin Florea, inspectorul sef al Jandarmeriei de la Craiova.

Dar dincolo de sistemul si organizarea lui, de cum se vor inarma jandarmii, de cine ii va coordona si cate tunuri cu apa vor avea in dotare … dincolo de aceste „detalii organizatorice” … sunt oameni. Oameni care nu ies degeaba in strada.

Ce nemultumiri au oamenii?

Pe scurt: aceleasi ca anul trecut + inca … multe. Romania a cunoscut in ultimii trei ani jumatate o depreciere a Uniunii Europene fata de evolutia noastra interna. Am fost pusi la zid, ni s-a spus ca am abandonat lupta anticoruptie, ca incalcam regulamentul UE, ca am deviat de la traiectoria democratica si ca ne-am intors in anii ’90.

Mai Mult AICI.

Sursa: https://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole