ANIVERSARE ?

ADa, sunt și medici extrem de sensibili ! Nu suportă când toți „dăștepții” își dau cu părerea. Medicii cunosc, de fapt, realitatea și, unii, nu pot minți. Ca politicienii....
Viena

A
Da, sunt și medici extrem de sensibili ! Nu suportă când toți „dăștepții” își dau cu părerea. Medicii cunosc, de fapt, realitatea și, unii, nu pot minți. Ca politicienii. Aceasta este situația și în acest caz, Costache fiind un chirurg de excepție. Respect ! Pe televiziuni, unii l-au acuzat de dezertare, alții l-au compătimit. Adevărul e că în România încă nu a sosit timpul pentru asemenea miniștri sensibili ! Acum înțelegem și mai bine de ce oamenii valoroși refuză să intre în mocirla politicii dâmbovițene ! Și Vela e acuzat că nu e dur, nu e grobian, să urle în microfoane ca Băsescu pentru a băga spaima în popor ! Încă avem un popor obișnuit cu tătuci, milițieni și securiști încruntați și bovidei. Asta vrea poporul ! „- Vai, ce bun politician este Băsescu !?” „- Câtă dreptate are ?” scriu țațele neamului (masculine și feminine)  pe rețelele de socializare. Cum mai uită cei zece ani pierduți cu Băsescu, cel infiltrat de FSN de pe Stânga pe Dreapta ? Acum văd că a devenit baba Vanga și se erijează în super sfătuitorul Uniunii Europene !Câte prostii mi-a fost dat să citesc pe rețele și să aud la televiziuni, parcă nu s-a întâmplat în cei 30 de ani de democrație originală. Într-o oarecare măsură mi-am adus contribuția, neputându-mă abține. N-ai cum, doar dacă stai cu creațiile marilor filosofi în față. Dar și aceia o iau, deseori, razna !Am mai dat cu barda în stânga și-n dreapta, am mai și greșit, dar, per ansamblu, am primit mai multe mesaje favorabile, decât înjurături. Bineînțeles, eliminând anonimii ! Ăștia au misiuni clare susținând interesele unor structuri. Interne și externe. Au de lucru serviciile ! Am fost informat, însă, că cele mai uzitate cuvinte culese de ei sunt: mălai, slănină, usturoi, conserve, orez, ulei, clor, Mona …Se împlinește o lună de la primul contaminat din spațiul mioritic. Nu-mi place termenul infectat. La doar o săptămână după cel italian !

 Conform teoriilor „specialiștilor” mioritici, la noi ar fi trebuit să fie jale în comparație cu statele europene care au sisteme de sănătate net superioare.Tot acei „specialiști”, însoțiți de corul miilor de părerologi aflați pe rețele + Veorica de la Videle, impută guvernanților de la Palatul Victoria nepregătirea pentru pandemie. Toți uită două lucruri simple sau se prefac că nu știu.

1. Guvernele precedente ale PSD&aliații au lăsat visteria țării goală la propriu și cu datorii imense ! Credeți că a apreciat cineva cum a reușit Câțu și echipa să facă, în timp record, bugetul pe 2020, să plătească concediile medicale și TVA restante de luni și luni de zile ? Ați auzit cuvinte de mulțumire pentru zecile de măsurile luate de Cabinetul Orban pentru redresarea țării și, în special, a sectorului privat, principalul contributor la bugetul de stat ?Cârcotelile au curs non stop, politrucii neamului reunindu-se în plină criză pentru a dărâma guvernul. A trebuit să vină corona ca lucrurile să intre pe un făgaș cât de cât stabil !2. S-a dovedit clar, nimeni din Europa nu a fost pregătit pentru gestionarea crizei generate de noul corona. În ciuda sistemelor de sănătate beton al multor țări din spațiul UE, nu s-a reușit ținerea în frâu a nenorocitului de virus.  România, cu cel mai neperformant sistem de sănătate, nu se află, deocamdată, în Topul țărilor europene contaminate: 

ŢARACONTAMINAȚIDECEDAȚI
Italia69.1766.820 
Spania39.6732.696 
Germania31.554   149    
Franţa22.3021.100  
Elveția11.712   191
Regatul                Unit  8.077     422   

Degeaba tot dau ochii peste cap jurnaliștii de parcă n-ar ști evoluția pandemiei. La noi, e bine. Încă, nu se confirmă graficul standard ! Asta, datorită personalului medical și a autorităților administrative naționale și locale.

Până și presa germană a lăudat guvernul liberal pentru măsurile luate ! Se pare că la spitalul sucevean, cu jumătate din totalul decedaților, nu s-au respectat procedurile. 
Clarificatoare este declarația medicului-manager al Spitalului Victor Babeș (București). Întâi și întâi medicii trebuiau să-și pună banala mască și să se spele des pe mâini cu săpun. Se pare că omul știe multe despre comportamentul unor semizei ai lui Hipocrate ! Vom afla în curând ce și cum a fost acolo !… Să nu fi fost și vreun bairam !

Între timp, în România au murit mulți români din cu totul alte cauze, nu de COVID-19. Lunar cca 35-40.000, scriu statisticienii. Asta-i o realitate cotidiană și la nivel planetar. Nu știu cum o să evolueze lucrurile cu acest virus. Nu vreau să fiu mama Omida. Nici lelea Safta nu se aventurează în predicții. Doar dă din cap într-una rugându-se să ne părăsească cornoratul ! „- Oare cornoratul își alege victimele ?!” Mai zice: „- Virușii vin și pleacă ! După ce își fac damblaua !?! Aici e marele mister!”. Nu doar lelea Safta afirmă asta ! Unii au cerut spitale, nu catedrale ! Cereți și vi se va da ! (Matei VII/7) Să nu ne jucăm cu cerințele ! Nu-i de glumă !Poate sunt cinic, dar 21.000 de victime, la nivel planetar, pare o bagatelă față de victimele banalei gripe sezoniere care se apropie de 100.000. Să amintesc de gripa din anii 1957-1958, tot asiatică, care a provocat moartea a circa patru milioane de terrieni, pe care am uitat să o menționez în tableta trecută. Despre care regimul democrat popular nu a scos o vorbă. S-a murit fără tam-tamul mediatic din zilele noastre. Ca în atâtea alte catastrofe la nivel planetar ! Vă amintiți, cei cu alb în plete, anii ‘80 cu mânerele ușilor de la școli învelite cu pansament îmbibat cu dezinfectanți ? Lumea uită ușor ! Așa vom uita și pandemia asta !Respectați regulile impuse și vor fi mai puține victime !Sigur, se merge pe bâjbâite ! Ca și la alte epidemii și pandemii anterioare ! Se va găsi, cu siguranță, și vaccinul minune ! Da, ce te faci cu luptătorii antivaccinare ?! Oare vor fi de acord să fie imunizați sau vor muri la datorie, coane Fănică ?Mă bucur că economia de piață a reacționat rapid. Apar echipamente, dezinfectanți, aparatură specifică situației. S-au mișcat și ai noștri. Ca și speculanții descurcăreți în lipsa vigilenței organelor ! Sau sub protecția lor !?!Vom auzi multe povești în zilele următoare ! La asta nu ne întrece nimeni ! Avem o imaginație debordantă ! Și jurnaliști-scenariști apocaliptici ! Telenovele și pamflete ! Acuzații și mai puțin laude ! Propagandă de la răsărit ! Umor negru și de alte culori … Nu mi-i rușine nici cu conlatinii noștri, italieni și spanioli, unde se întâmplă cam același lucru. Aceeași indisciplină, tipică sudiștilor Europei. Mi s-ar părea anormal să ne punem lacăt la gură și să trăim spaime peste spaime. Așa, timpul trece mai repede !

Știți ce înseamnă să stai 14 zile în casă ? Mulți află pentru prima dată. De cad sateliții, va fi jale pe partea civilizată (!) a planetei.Cât despre cârcotași și prăpăstioși, nu ai ce le face. Când ai creierul cât o nucă, nu ai cum înțelege ce se întâmplă ! „Binevoitorii” le aruncă boabele otrăvite și ei le preiau pe nemestecate. Cei de la Fanatik perorau, pe 16 martie a.c., că peste zece zile România va avea 2.000 de cazuri de coronavirus. N-a fost să fie așa ! Ce pedeapsă ar merita hahalerele pentru panicarea indusă populației ? Ce rost au asemenea zvonuri sau comentariile de tip: De ce aia ? De ce nu ailaltă ? Trebuia așa, nu așa ! De ce abia acum ? Trebuia de hă, hă, hă ! Asta înseamnă să fii prost și ticălos într-o asemenea situație !Exemplu ! S-a scos armata în stradă. De scotea armata acum o lună era Hitler, Stalin, Mao Zedong, trei într-unul, … acum: „- De ce nu a scos-o acum o lună ?” Numai președinte să nu fii ! Dacă nu vorbește, de ce nu vorbește ? Dacă vorbește, de ce vorbește ? Tot timpul cârcoteală. Cine să-i mai înțeleagă pe unii semeni ? Am ajuns să văd că și până și cârcotașul național, CTP, e mulțumit de mesajul președintelui ! Mai periculoși sunt politrucii răuvoitori, care nu urmăresc decât să-și facă capital electoral dintr-o nenorocire planetară. Tare se mai pricep politrucii la dat sfaturi ! Să stea liniștiți, acum are cine guverna !Da, o trece ea pandemia !
ULTIMA ORĂ !
Apar tot mai multe știri privind găsirea unor leacuri anticorona. Am aflat că virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică (ADN) acoperită de un strat protector de lipide (grăsimi). De aici și spălatul des pe mâini cu săpun și apă caldă. Săpunul dizolvă grăsimea.  Chinezii declară că au obținut rezultate spectaculoase cu medicamentul Tocilizumab. 90% dintre pacienții tratați cu aceste pastile s-au recuperat complet. De la Timișoara parvine știrea realizării unui vaccin cu bune rezultate în anihilarea cornoratului. La București, Firea va derula primul sondaj Corona. Aici viețuiesc, oficial, peste două milioane, la negru ar fi cca patru, pe doar 228 km². Testarea celor 10.000 e pentru moral. Nu vindecă, doar depistează. Dacă depistează !?! E cu două tăișuri ! Faci testul azi și mâine ai preluat virusul. Rămân de bază simptomele: febră mare, frisoane, tuse seacă …  

*Dragilor, accesul la serviciile publice între orele 11 și 13 este pentru cei peste 65 de ani (cca 18% din populația țării). Evitați să vă înghesuiți peste aurul României ! În curând, veți fi și voi bătrâni !*Se mulțumește multora. Văd că băieții au uitat de gunoieri ! Fără ei ar fi jale în orașe ! Aș îndrăzni să afirm că sunt printre cei mai importanți. Nu glumesc ! Am fost la Napoli ! Poi muori ! Prietenii știu de ce.
S-auzim numai de bine !

Al dumneavoastră Sergiu-Marian Găbureac

Viena
Categorii
Social
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole