Ansamblul folcloric românesc Someşul-Napoca din Cluj-Napoca la Festivalul Internațional de Folclor „Praga, inima națiunilor 2018”

  În perioada 24-27 mai 2018 în Praga, Republica Cehă, ansamblul folcloric românesc Someşul-Napoca din Cluj-Napoca va participa la Festivalul Internațional al națiunilor, minorităților și etniilor „Praga, inima națiunilor...
Viena

 

În perioada 24-27 mai 2018 în Praga, Republica Cehă, ansamblul folcloric românesc Someşul-Napoca din Cluj-Napoca va participa la Festivalul Internațional al națiunilor, minorităților și etniilor „Praga, inima națiunilor 2018”.

Condus de profesorul Doru Zamfir Dejeu, ansamblul folcloric Someşul-Napoca din Cluj-Napoca a fost înfiinţat în 1973 și are ca scop conservarea și cultivarea creației tradiționale din România și, mai ales din Transilvania.

Aflat la cea de a XX-a ediție, Festivalul Internațional al națiunilor, minorităților și etniilor „Praga, inima națiunilor 2018” va reuni pe scenele în aer liber amplasate în Piața Sf. Vaclav (Václavské náměstí), Piață Orașului Vechi (Staroměstské náměstí) și pe esplanada din fața Bisericii Sf. Salvator (Kostel Nejsvětějšího Salvátora) din Praga, peste 20 de ansambluri folclorice din diferite colțuri ale lumii cum ar fi România, Polonia, Slovacia, Rusia, Bulgaria, Olanda, Germania, Spania, Mexic, Vietnam, etc.

Programul festivalului va cuprinde programe artistice de dans, muzică, dar și expoziții, ateliere de creație, cursuri de dans și o paradă a costumelor tradiționale ale țărilor participante la ediția din acest an. Ziua de sâmbătă se va încheia cu un spectacol de gală care va avea loc pe scena Teatrului Vinohrady şi va cuprinde toate ansamblurile invitate.

Institutul Cultural Român de la Praga a susţinut participarea Ansamblului Someşul-Napoca din Cluj-Napoca la Festivalul Internaţional al națiunilor, minorităților și etniilor „Praga, inima națiunilor 2018”. Mulţumiri domnului Nicolae Dedulea, membru fondator şi preşedinte de onoare al Asociaţiei Românilor din Republica Cehă, pentru sprijinul acordat.

Programul ansamblului Someşul-Napoca:

Joi, 24 mai 2017

20:30 – 21:00 – spectacol în Piața Orașului Vechi (Staroměstské náměstí)

Vineri, 25 mai 2017

16:30 – 17:00 – spectacol în Piaţa Sf. Vaclav (Václavské náměstí)

Sâmbătă, 26 mai 2018

19:00 – 22:00 – Spectacol de gală în Teatrul Vinohrady (Divadlo na Vinohradech)

Sursa: http://www.icr.ro

Viena
Categorii
Cehia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole