Apel al romanilor din Spania catre autoritatile romane pentru sprijinirea reintoarcerii acasa in perioada COVID 19

Buna ziua,Va atasam Apelul nostru din Spania si va multumim in numele echipei noastre pentru mediatizarea acestuia.Cu stima,JuristDecebal Dimitrie Marinescu                                     DOMNULE  PRIM  MINISTRU  AL  GUVERNULUI  ROMANIEI  M.A.E. CA MINISTER DE RESORT, PARLAMENTULUI ROMANIEI-SENAT SI...
Viena

Buna ziua,
Va atasam Apelul nostru din Spania si va multumim in numele echipei noastre pentru mediatizarea acestuia.
Cu stima,JuristDecebal Dimitrie Marinescu

                                    DOMNULE  PRIM  MINISTRU  AL  GUVERNULUI  ROMANIEI

 M.A.E. CA MINISTER DE RESORT, PARLAMENTULUI ROMANIEI-SENAT SI CAMERA DEPUTATILOR

Ne adresam Primului Ministru al Guvernului Romaniei, dar si M.A.E. ca minister de resort, cat si Parlamentului Romaniei, avand in vedere faptul ca Ambasada Romaniei de la Madrid si-a suspendat temporar activitatea, pentru a da voce APELULUI  UMANITAR pe care romanii aflati pe teritoriul Regatului Spaniei il solicita imperios.

Ca urmare a nefastelor efecte rezultate din declansarea pandemiei COVID-19, multi dintre cetatenii romani au ajuns a fi ai nimanui si in situatii disperate, cazand VICTIME ale concedierilor masive pe care companiile, ai caror angajati erau, le-au facut.

Sub impulsul necesitatilor stringente care se acumuleaza pe masura trecerii orelor, aceasta situatie de incertitudine creste exponential, iar pentru cetatenii romani ea este una deosebita, avand in vedere faptul ca mijloacele economice destinate subzistentei, cat si pentru asigurarea platilor chiriilor, sunt minime si in continua scadere.

Prinsi fara voia noastra in aceasta situatie al carei caracter de urgenta si umanitar poate fi unul prezumat, cerem imperios asigurarea unei aeronave care sa ne permita intoarcerea in Romania a celor care ne manifestam aceasta dorinta sub apasarea starii de exceptie si de alarma.

Sub imperiul legilor a caror schimbare se afla intr-un proces continuu, apelam la Domnia voastra, in calitate de Prim Ministru al Guvernului Romaniei, la M.A.E. cat si la Parlament, carora le trimitem urgent acest APEL UMANITAR.

In argumentarea prezentului APEL, va facilitam urmatoarele informatii:

Printre afectatii directi ai acestei crize se numara familiile vulnerabile precum: parintii si rudele aflate in vizita, familii formate din sotii si copii ai caror tati se afla in Romania, familii lipsite de resurse economico-financiare, precum si persoanele ramase sub cerul liber;

Sondarea in teritoriu si in timp real se face prin grupul de whatsapp “CELULA DE CRIZA SPANIA”, ce a fost creat odata cu declansarea starii de alarma decretate de catre Guvernul Regatului Spaniei. Acest grup numara peste 120 de persoane de pe intreg teritoriul Spaniei (peninsula cat si din insule), un grup prin care preluam situatiile delicate si urgente.

Avand in vedere faptul ca veti lua act de APELUL nostru, va multumim in numele intregii comunitati din Regatul Spaniei.

Asociatia Nationala Solimundo,   CLAUDIU TRAIAN COVACIU

                                                            Semnatura si stampila

Asociatia Edificando Sueños,       ANA LILIANA IONESCU

                                                          Semnatura si stampila

Coordonator din partea grupului civic, Relatii Institutii Spaniole, 

                                                        DECEBAL DIMITRIE MARINESCU

                                                        Semnatura ss

         DOMNULUI  PRIM  MINISTRU  AL  GUVERNULUI  ROMANIEI  LUDOVIC ORBAN,

M.A.E. CA MINISTER DE RESORT, PARLAMENTULUI ROMANIEI-SENAT SI CAMERA DEPUTATILOR

Data: Madrid, 25.03.2020

Viena
Categorii
DiasporaSpania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole