Arborele European al Anului 2020

România a câștigat un loc onorabil  în cadrul competiției Arborele European al Anului 2020 Marți, 17 martie 2020, a fost făcut public clasamentul final al celei de a X-a...
Viena

România a câștigat un loc onorabil  în cadrul competiției Arborele European al Anului 2020

Marți, 17 martie 2020, a fost făcut public clasamentul final al celei de a X-a ediții a competiției Arborele European al Anului 2020, unde România a câștigat un onorabil loc 5, după Cehia, Croația, Rusia și Olanda, devansând Portugalia, Marea Britanie, Ungaria, Spania, Slovacia, Franța, Polonia, Irlanda, Bulgaria și Italia.

Vezi clasament final și număr de voturi  >>>  https://www.treeoftheyear.org/results

România a participat cu ”Bradul Ciobanului cu 10 mioare sau Pazniculul Cibinului”, propus în competiţie de Paul Bordaş, coordonator al Concursului Național de Fotografie pentru Tineret #Fotogeografica.

Paznicul Cibinului, „brad de pe vremea lui Mihai Viteazul”, a fost prezentat și promovat în paginile catalogului ”Civilizația Mărginimii” din cadrul programului naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural – Romania Student Tour, al Casei de Cultură a Studenților București, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului.

Spre deosebire de concurenţii săi, care sunt arbori urbani, bradul multisecular din Munţii Cindrel (mai precis, din comuna sibiană Gura Râului), provine dintr-o pădure virgină, este un obiectiv turistic recunoscut în zonă, are o poveste unică și a beneficiat de cea mai mare poplaritate pe site-ul organizatorilor.

Competiția Arborele Eurpean al Anului atrage atenția asupra arborilor care reprezintă o bogăție naturală și culturală importantă ce ar trebui să fie prețuită și protejată. În cadrul acestei ample acțiuni nu este importantă frumusețea, ci povestea de viață și legătura cu oamenii a arborilor care au devenit parte integrantă a unei comunități mai largi.

Pe acaeastă cale, echipa Arborelui Românesc al Anului 2020, Gabriela Manea, Elena B. Matei, Universitatea din București, Facultatea de Geografie – CARTEDD și Paul Bordaș, coordonator programe studențești la Casa de Cultură a Studenților din București, mulțumește tuturor care s-au implicat în promovarea și votarea Bradului Românesc !

Sperăm ca în anul 2021 să fim mult mai determinați, să propunem mai mulți arbori în concursul la nivel național, să votăm într-un număr cât mai mare, astfel încât să ajungem pe podium. Vă așteptăm cu drag ofertele pentru competiția națională Arborele Anului 2021 din România.

Foto. https://www.treeoftheyear.org/Stromy/ Video. https://www.facebook.com/elena.anastasiu.14/videos/2624770171134299/?id=100008919882833

Viena
Categorii
DiverseRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole