Artistul român Mirel Manea, un omagiu muzical adus Italiei, cu imagini spectaculoase şi exclusive din Roma, pe timp de pandemie: “O capodoperă care uneşte spiritual şi artistic cele două ţări ”

LINK VIDEO: https://youtu.be/bp_eiXVLHH0 Azi, 2 august, a fost lansat oficial în mediul online materialul artistic « Mirel Manea – Colosseo ». Prezentarea oficială a videoclipului, unic de acest fel...
Viena

LINK VIDEO: https://youtu.be/bp_eiXVLHH0

Azi, 2 august, a fost lansat oficial în mediul online materialul artistic « Mirel Manea – Colosseo ». Prezentarea oficială a videoclipului, unic de acest fel în România, are loc pe canalele de social media ale solistului, începând cu ora 9:00.

Este vorba de un material video realizat la Roma în timpul pandemiei, care conţine imagini exclusive ale celor mai importante monumente din capitala Italei. Protagonist este trompetistul român Mirel Manea, iar piesa muzicală aleasă este aria “Va Pensiero” din opera Nabucco de Verdi.

“Cel mai emoţionant moment a fost să ajung cu trompeta mea în mijlocul Arenei de la Colosseo, una din cele mai prestigioase scene ale lumii, încă din antichitate. Rezultatul e o capodoperă care uneşte spiritual, artistic, două ţări. O punte sufletească”, spune Mirel Manea.

Mesajul artisului este unul de solidaritate şi speranţă, şi în virtutea titlului pe care l-a obţinut în 2016 la Vatican, acela de Ambasador itinerant al “Culturii şi Artei Muzicale” pentru prietenia dintre popoare: “În vremuri de restrişte, apropierea de cultură, de muzică, ne poate alina sufletele, ne poate salva. Aceasta este şi menirea artistului, de a arăta frumuseţea şi a o dedica semenilor săi. ”

Aranjamentul muzical este unul de excepţie şi aparţine compozitorului Andrei Tudor, care a scris special pentru artist solo-ul de trompetă.

Filmările au avut loc în timp record, în două zile, la începutul lunii iulie. « Am lucrat cu o echipă formată din profesionişti excepţionali italieni, care m-au însoţit în centrul Romei, bineînţeles respectând toate regulile de distanţare şi prevenire.

Astfel, am reuşit să oferim publicului român şi internaţional imagini exclusive din capitala Italiei, realizate cu drona deasupra celor mai importante monumente: Colosseo, Fori Imperiali, Fontana di Trevi, Piazza Venezia, Altare della Patria ».

Tristeţe şi frumuseţe copleşitoare în acelaşi timp. Roma a fost şi este mereu în sufletul meu, din 2004, când am interpretat “Il Silenzio” în faţa Papei Ioan Paul al II-lea. Apoi, legătura cu Roma s-a consolidat, aici am primit căldura sufletească şi apropierea profesională a unor mari Maeștri.”

Astfel, imediat după ridicarea parţială restricţiilor, artistul român s-a decis să meargă să facă filmările la Roma: “în semn de omagiu, pentru a fi alături şi a da un semn de solidaritate, în acelaşi timp o invitaţie de a vizita oraşul şi Peninsula”.

Contact: Impresar Liviu Sorinel +4 0746 990 828

Cine este Mirel Manea

Mirel Manea este Prim Trompetist și Consilier Artistic al Filarmonicii de Stat Botoșani (România), Prima Tromba la Grande Orchestra di Fiati Lirico-Sinfonica Bracigliano (Italia) și conduce o orchestra din care fac parte muzicieni de excepție, precum Virgil Prispian – pianist & lead vocal (Norvegia). Mady Omania – solistă, participantă la Vocea României, premiata cu Discul de Aur în Elvetia, Kiprianos Daskalakis, instrumente de percutie (Grecia) etc.

În 2004 a interpretat la Vatican “Il Silenzio” în fața Papei Ioan Paul al II-lea, iar în 2016 a fost invitat din nou să concerteze la Vatican, cu titlul de Ambasador al Culturii și Artelor Muzicale, titulatură atribuită de Prof. Alfredo Luciani, președintele As. “Carità Politica” și Cardinalul Kurt Kock, președintele Consiliului Pontifical pentru promovarea unităţii creştinilor.

Acompaniat de artiștii din orchestra sa a performat alături de mari nume ale scenei muzicale nationale: Gheorghe Zamfir, Gabriel Cotabiță, Mirabela Dauer, Cristi Minculescu – Iris, Nicolae Voiculet, Felicia Filip, Mediana Vlad – prim solistă a Operei Naționale București, Vlad Miriță, Marcel Pavel, Delia și internationale (Fiorangelo Orsini, Lucio Dalla, Nino D’Angelo).

A fost protagonistul unor evenimente muzicale de exceptie. În 30 Noiembrie 2015, în urma unei invitatii inedite venite din partea Guvernatorului Mugur Isărescu susține un recital la Banca Nationala a Romaniei pentru a marca 135 de ani de la infiintarea Bancii Nationale. In 24 August 2014 a cantat in fața a 5000 de oameni, fiind solistul concertului “Simfonii de Toamnă” editia a III-a, eveniment organizat de Club Rotary Romania si Filarmonica de Stat Botosani. In 2 martie 2016 performează alături de artiștii din Mirel Manea Orchestra pe cea mai importantă scenă muzicală din țară, cea a Ateneului Român in cadrul Galei Femeilor Liberale, eveniment in cadrul căruia a fost omagiat istoricul Neagu Djuvara. In 1 Decembrie 2018 ,Ziua Nationala a Romaniei,100 de ani de la Marea Unire ,artistul Mirel Manea impreuna cu orchestra sa este invitat la Bruxelles de catre Presedintele Parlamentului European,Antonio Tajani sa concerteze in fata Parlamentului European.

In 18 Decembrie 2018, la Clubul Diplomatic Roman, trompetistul Mirel Manea concerteaza cu prilejul lansării in Romania a publicatiei britanice, THE TIMES.

În 18 Mai 2019, artistul Mirel Manea și artiștii din orchestra sa susțin un concert extraordinar pe Broadway – New York, în cadrul festivalului “Romania Day on Brodway” la invitația “Romanian-American Business Council” în SUA – Stefan Minovici, Guvernul României , Excelenta Sa , Ambasador extraordinar si plenipotențiar, reprezentantul permanent al României la ONU, domnul Ion Jinga.

Evenimentul a făcut parte din seria acțiunilor culturale, cea de a -XX -a editie a festivalului ”Romania Day on Broadway “ care a avut loc sambata, 18 mai pe Broadway si Financial District. Pentru prima oara in istoria sa, festivalul a sărbatorit comunitatea Aromana, având-ul la origine pe faimosul Alexandru cel Mare, si reprezentând pe unii dintre cei mai mari patrioți Romani. Cu aceasta ocazie, Mirel Manea a cantat pentru o audienta de peste 25.000 de spectatori.

Într-o unică îmbinarea a muzicii clasice Românesti și Americane, concertul s-a bucurat de un succes remarcabil, artiștii fiind aplaudați minute în șir de public. La eveniment au participat membri ai corpului diplomatic ONU, ai comunităţii româneşti din regiunea New York-Washington și un numeros public american.

Mirel Manea – un show man și un entertainer desăvârșit – știe să îmbine talentul și vasta experiență in muzica clasică și muzica pop cu acel strop de nebunie artistică in reinterpretarea folclorului romanesc, aducând astfel acel neconvențional în show-urile sale, interpretând cu generozitate și altruism artistic un vast repertoriu național și internațional, creând experiențe unice in concertele sale.

Viena
Categorii
ActualitateCulturăItaliaMuzică

Alte Articole