Atenţie la cumpărarea maşinilor din Germania

Am scris acest articol cu intenţia de a-i avertiza pe cetăţenii români care vor să  cumpere maşini din Germania. Din păcate am ajuns victima unui escroc turc din Berlin...
Viena

Am scris acest articol cu intenţia de a-i avertiza pe cetăţenii români care vor să  cumpere maşini din Germania. Din păcate am ajuns victima unui escroc turc din Berlin şi nu doresc să păţească şi alţi români la fel.

Iată povestea mea :

În Berlin, am intrat pe mobile.de, am căutat maşina, un AUDI A3 din 2015, am sunat la un vânzător privat, omul era turc, m-am văzut cu el, am fost la 2 serviceuri să fac teste maşinii, totul bine. Am dat 14.000 Euro turcului, cu factură, fără chitanţă, am primit cartea mare şi cea mică a maşinii şi ne-am strâns mâna. Înregistrarea normal, aparţine cumpărătorului.

A doua zi când am fost să o înregistrez maşina la o registratură din Berlin, mi-au spus că un nr. de pe cartea mare nu corespunde cu cartea mică a maşinii. Am fost la altă registratură mai mare, şi au descoperit că maşina are cartea mare falsă. Poliţia a fost chemată, a confiscat maşina cu tot cu asigurarea maşinii, numerele de toll, mi-au făcut acte de Protocol cu toată povestea. M-au crezut şi au înţeles că am fost furat.

În tot acest timp, am după mine cu Edu, fiul meu de 5 ani şi o prietenă care m-a ajutat cu traducerea. Martori am, camere de supraveghere am, avocat neamţ am acum, care a început ancheta.

Maşina s-a dovedit a aparţine unei o firmă de leasing Audi Bank din Germania, şi turcul a vândut-o pentru că, probabil, nu a putut să-şi plătească ratele. Poliţia acum îl caută şi se vedem dacă îl găsesc sau nu.

Scopul meu cu acest articol este să atrag atenţia să nu se mai întâmple asta şi altor români. Dacă am fost furat, este asumarea mea, dar nu vreau că alţi iubit fraţi de-ai noştri să ajungă la fel.

Dacă acest articol ajunge să ajute pe alţii, înseamnă  că şi-a îndeplinit rostul.

 

Alexandru Pleşea, psiholog

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole