BCE a modificat previziunile pentru următorii doi ani privind creșterea economică și a inflației. Ne așteaptă o nouă criză?

Banca Centrala Europeana (BCE) a revizuit estimarile referitoare la cresterea economica si a inflatiei, pentru urmatorii doi ani. Din nefericire, noile previziuni sunt mai pesimiste decat ceea ce estimasera...
Viena

Banca Centrala Europeana (BCE) a revizuit estimarile referitoare la cresterea economica si a inflatiei, pentru urmatorii doi ani. Din nefericire, noile previziuni sunt mai pesimiste decat ceea ce estimasera specialistii inainte. Concret, BCE spune ca trebuie sa ne asteptam la o inflatie mai mare, dar si la tensiuni economice in intreaga Uniune Europeana.

Banca Centrala Europeana estimeaza, pentru urmatorii doi ani, ca rata inflatiei in zona euro ar urma sa se situeze la 1,3% anul acesta, fata de 1,2% previzionata anterior, si sa creasca usor, la 1,4% (fata de 1,5% estimata anterior). Totodata, expertii BCE se asteapta ca PIB-ul din zona euro sa inregistreze o crestere de 1,2% in acest an si un avans de 1,4% anul viitor, fata de prognoza din martie, ce indica o expansiune de 1,1% in 2019 si 1,6% in 2020.   De asemenea, BCE spune ca zona euro va fi dominata de tensiuni economice in urmatorii doi ani, din cauza incertitudinilor geopolitice, sporirea amenintarii protectionismului si de vulnerabilitatile de pe pietele emergente.   Estimarile BCE vin la doar cateva saptamani dupa ce Banca Mondiala si FMI au lansat un avertisment cu privire la toate economiile lumii, inclusiv cea a Romaniei.  Potrivit acestora, 70% dintre economiile lumii vor inceta cresterile economice, iar Uniunea Europeana ar putea fi foarte afectata atat de pe urma Brexit-ului, cat si din cauza tensiunilor comerciale dintre SUA si China.   Si Romania este inclusa in aceste previziuni, ca fiind o tara instabila din punct de vedere politic, dar si economico-fiscal, lipsita de predictibilitate in domeniul economic, ceea ce va potenta tensiunile externe din zona euro, ce se vor reflecta mai agresiv in economia noastra interna.

Sa ne asteptam la o noua criza economica?

  Unii experti in domeniu anticipeaza chiar si o posibila criza economica in urmatoarele luni. „In viitorul apropiat ne vom confrunta cu o noua criza financiara. La momentul actual ne aflam intr-un razboi al monedelor si intr-un razboi cibernetic, care este mai periculos decat un conflict militar. Cred ca urmatoarea criza economica va fi mult mai grava decat ceea ce s-a intamplat in 2008. Daca ceea ce va veni va semana cu ce s-a intamplat in 2008, atunci vorbim o criza de proportii“, a declarat investitorul american Robert Kiyosaki intr-un interviu realizat de ZF.

Mai Mult AICI:

Sursa: https://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
1 Comentariu
 • Http://Highlandavenuerestaurant.Com/
  14 iunie 2019 at 12:59 am
  Răspunde

  My brother recommended I might like this web site. He was entirely
  right. This post truly made my day. You can not imagine just how much time I had spent for
  this info! Thanks!

 • Răspunde

  *

  *

  Alte Articole