Bigăr, cea mai frumoasă cascadă din lume, a îngheţat

Fotograful Ciprian Floare a realizat, în această iarnă, un set de fotografii la cele mai spectaculoase cascade din Caraş-Severin: Bigăr şi Beuşniţa – cele mai spectaculoase cascade din România....
Viena

Fotograful Ciprian Floare a realizat, în această iarnă, un set de fotografii la cele mai spectaculoase cascade din Caraş-Severin: Bigăr şi Beuşniţa – cele mai spectaculoase cascade din România. Prima a devenit cunoscută în întreaga lume după ce site-ul american “The World Geography” a plasat-o pe primul loc în topul celor mai impresionante cascade din lume. Beuşniţa, chiar dacă este mai greu accesibilă şi nu este la fel de celebră ca surata sa, o concurează cu succes în frumuseţe.

Cascada Bigăr se formează după ce apa din Izbucul Bigăr se varsă în râul Miniş, la circa 200 de metri după ce iese de sub o stâncă înaltă şi străbate peştera cu acelaşi nume din Munţii Aninei. Cascada Beuşniţa este de fapt o succesiune de cascade mai mici, din care cea mai mare are peste cinci metri, căderea totală ajungând la aproape 30 de metri, de pe Râul Beu, în amonte de lacul Ochiul Beului.

Cascadele Bigăr şi Beuşniţa fac parte din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa. Rezervaţia este una dintre cele mai frumoase din întreaga Românie, fiind formată într-o zonă colinară, cu izvoare, chei, abrupturi calcaroase, văi, peşteri, poiene şi pajişti; cu o faună bogată care cuprinde urs brun, râs, lup, vulpi, păsări şi reptile, inclusiv vipera cu corn, dar şi o floră spectaculoasă. Caraş-Severinul este cea de-a doua zonă verde a ţării, ca întindere, după Delta Dunării. Aici, fie că e iarnă sau vară, peisajele sunt spectaculoase, iar fotografiile de alăturate sunt elocvente in acest sens.(sursa:adevarul.ro)
1 Ioan POPESCU

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole