Binecuvântarea elevilor şcolilor parohiale cu ocazia începutului anului şcolar 2020-2021

Schiedam, 5octombrie 2020 Comunicat de presӑ La parohia ortodoxă română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam, Ţările de Jos, Pӑrintele paroh Protopop Dr. Ioan Durӑ a oficiat, duminicӑ, 4 octombrie...
Viena

Schiedam, 5octombrie 2020

Comunicat de presӑ

La parohia ortodoxă română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam, Ţările de Jos, Pӑrintele paroh Protopop Dr. Ioan Durӑ a oficiat, duminicӑ, 4 octombrie 2020, dupӑ Sfânta Liturghie, slujba de începere a noului an şcolar parohial 2020-2021 şi a binecuvântat copiii care participӑ la cursurile şcolii parohiale.

Pӑrintele Ioan a vorbit despre importanţa învӑţӑrii limbii române, ca fundament al pӑstrӑrii identitӑţii naţionale, despre rolul educaţiei în formarea şi desӑvârşirea personalitӑţii tinerilor, a transmis îndemnuri și sfaturi părintești, precum și urări de succes în noul an de studiu. Pӑrintele Ioan a oferit copiilor manuale şi cӑrţi în limba românӑ, achiziţionate cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, şi a fӑcut apel cӑtre pӑrinţi la continuarea menţinerii vii în familie a valorilor ortodoxiei şi a spiritului românesc.

Coordonatoarea şcolii parohiale a prezentat pe scurt cele mai importante activitӑţi realizate de elevi în anul şcolar care a trecut, noutatea pe care a reprezentat-o şcoala on-line, participarea la diferite proiecte organizate de instituţii din România şi din Ţӑrile de Jos, precum şi principalele tematici din programul şcolar viitor.

Cei prezenţi au putut admira o expoziţie cu desenele copiilor care au participat la concursul online de desene „Prieteni la distanţӑ”, organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în primӑvara acestui an, pentru copiii români din diaspora. La final, copiii şi pӑrinţii au fost invitaţi sӑ serveascӑ gustӑri româneşti.

Școala Parohială a fost înfiinţată în 2011, ca o continuare şi completare a şcolii de cateheză. Cursurile sunt oferite gratuit copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani, fiind structurate tematic pentru grupa mică, respectiv grupa mare. Copiii învaţă limba română şi primesc noţiuni de literatură, cultură, istorie, geografie a României, precum şi lecţii de cateheză.

Parohia Ortodoxă Română „Sf. Grigorie Teologul” – Şcoala parohialӑ

Vlaardingerdijk 48, 3117 EW Schiedam, Ţările de Jos, www.biserica.nl,

Viena
Categorii
ActualitateRomâniaŢările de Jos
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole