Blumenpfarrer: Gușterița înflorește, într-un proiect inspirat din Germania

Aproape 400 de buchete de flori vor fi crescute și, ulterior, vândute, în cadrul unui nou proiect născut la Gușterița. Cu banii obținuți, este ajutată comunitatea locală. Doi preoți...
Viena

Aproape 400 de buchete de flori vor fi crescute și, ulterior, vândute, în cadrul unui nou proiect născut la Gușterița. Cu banii obținuți, este ajutată comunitatea locală.

Doi preoți din Sibiu continuă pentru al doilea an consecutiv să dezvolte un proiect inedit pentru comunitatea locală pentru a le demonstra oamenilor că Biserica nu înseamnă doar slujbe. Blumenpfarrer este denumirea proiectului, aflat la a doua ediție în Gușterița și care este în căutare de voluntari. „Plantăm flori pentru ca în toamnă să le putem valorifica pentru alte proiecte sociale și culturale. Cine iubește florile și implicarea în societate?”, face apel preotul Alexandru Ioniță.

„Când am trăit în Germania, am văzut că în Biserica Evanghelică există așa-numiții Blumenmönche – sunt călugări care trăiesc acolo și care se ocupă numai de flori – ajută la creșterea și îngrijirea lor. Pe mine m-a impresionat mult acest lucru și anul trecut împreună cu Radu Gârbacea, care e preot în Turnișor, am început să facem ceva asemnător, dar desigur la un nivel mult mai mic: să cumpărăm răsaduri de flori, să le creștem și ulterior să le vindem. Toate florile sunt crizanteme de diferite culori. În îngrijirea lor ne ajută și oameni din Gușterița. A fost o experiență frumoasă, de aceea am decis să continuăm ideea”, ne-a spus preotul Alexandru Ioniță.

În acest an, inițiatorii proiectului planifică să crească aproape 400 de ghivece de flori. Acestea vor fi vândute ulterior prin intermediul bisericii sau a paginii de Facebook a parohiei din Gușterița.
„Oamenii au fost foarte bucuroși anul trecut să cumpere de la noi florile în loc să meargă la piață. Toată investiția vine prin intermediul Asociației Dia.Logos, iar scopul este să implicăm oamenii din comunitate. Cu banii obținuți din vânzări – aproximativ 4.000 de lei – organizăm diferite activități pentru copiii din Gușterița; spre exemplu, anul trecut am cumpărat instrumente pentru cei din trupa locală Gypsy Jazz. Oamenii văd astfel că se mai întâmplă ceva în jurul bisericii, nu numai slujbe religioase”, conchide preotul Ioniță.

Sursa: www.turnulsfatului.ro Autor: Ion Surdu

Viena
Categorii
DiverseReligieRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole