Bugetarii câștigă mai mult decât privații. De ce?

  Pana prin 2015, salariile la stat si cele din sectorul privat au cam mers cap la cap. Apoi cele de la stat au inceput sa creasca si au...
Viena

 

Pana prin 2015, salariile la stat si cele din sectorul privat au cam mers cap la cap. Apoi cele de la stat au inceput sa creasca si au tot crescut, in mod constant, astfel ca in momentul de fata au ajuns sa le depaseasca spectaculos, cu cca 34%, pe cele din sectorul privat. Are aceasta diferenta o justificare plauzibila? Sau sunt alte interese aici?

Situatia e din start anormala, dat fiind ca salariile bugetarilor sunt platite tot de mediul privat. Intr-adevar, nu exista o sursa speciala de bani pentru aceste salarii, ele sunt achitate de la buget, adica dintr-o pusculita alimentata de firmele private, cele care asigura 80% din produsul intern al tarii si care sustin de fapt economia reala (atentie, de aici vin banii pentru orice, din economia reala!).

Ca urmare, se poate spune ca orice intreprinzator are in realitate mai multi angajati decat cei din actele firmei – e vorba atat despre angajatii proprii, cat si despre cei ai statului, pe care tot el ii plateste, din taxele si impozitele pe care le vireaza lunar la buget. Doar ca asupra salariilor acestora din urma nu are absolut niciun control. Controlul se afla la guvernanti care, iata, decid din pix ca bugetarii trebuie sa castige cu 34% mai mult decat privatii.

Mai Mult AICI.

Sursa: https://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole