Cafeaua literară a prieteniei

În localitatea toledană Quintanar de la Orden din Spania un grup de oameni, organizați într-o Asociație culturală spaniolă-română pe care au numit-o „OAMENII”(Gente), au dorit să sărbătorească prietenia care...
Viena

În localitatea toledană Quintanar de la Orden din Spania un grup de oameni, organizați într-o Asociație culturală spaniolă-română pe care au numit-o „OAMENII”(Gente), au dorit să sărbătorească prietenia care există în rândul acestei comunități destul de numeroase , cca 20% din locuitori, dar și prietenia dintre români și spanioli.

Astfel, sâmbătă 27 iulie a.c. incepând cu orele 8 seara au organizat primul eveniment literar dedicat „Zilei Internaționale a prieteniei 2019” în sediul asociației OAMENII (Gente) situat într-o veche școală generală, care găzduiește și alte 3 asociații din localitate.

Acest eveniment, cu titlul sugestiv „Cafeaua literară a prieteniei” a adunat iubitori de poezie și literatura, care au dorit să participe sau doar să asiste, la un recital poetic dedicat prieteniei fără frontiere și fără prejudecăti de orice natură.

Președintele Asociației culturale spaniole-române Oamenii, d-nul Sorin Bălășcău, a ținut o mică introducere a importanței de-a avea un prieten, concluzionând că cel care are un prieten deține o comoară inestimabilă, mulțumind asistenței pentru prezența sa.

Printre participanți la acest recital poetic amintim pe scriitorul spaniol Miguel Ángel Sánchez, pictorița ecuadoriană Flor Leticia Yépez, fotograful spaniol Antonio Zaragoza Jiménez, scriitora spaniolă Pilas Esquinas și nu în ultimul rând, scriitorul Sorin Balascau, organizatorul și prezentatorul acestui eveniment.

Aparte de aceste nume consacrate, au participat membrii ai asociației și copii pasionați de poezie care au recitat poezii de Pablo Neruda, Arjona Delia, scrieri personale, etc, de o sensibilitate și profunditate umana deosebită, care au emoționat publicul prezent.

Această cafea literară reprezintă punctul de plecare pentru următoarele evenimente culturale care se vor realiza în acest an în această emblematică localitate, Quintanar de la Orden.

Conducerea asociației “Oamenii”

Viena
Categorii
CulturăDiasporaSpania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole