Camaradul tatăului meu pe frontul de Vest

              Generalul maior Ştefan Dimofte, născut în 1922, trăieşte şi astăzi la vârsta de 98 ani, fiind foarte activ în cadrul Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor” din România –...
Viena

    
         Generalul maior Ştefan Dimofte, născut în 1922, trăieşte şi astăzi la vârsta de 98 ani, fiind foarte activ în cadrul Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor” din România – Filiala Iaşi.  
            Tatăl meu, Radu Teodorescu, născut tot în anul 1922, dar plecat la ceruri în 2000, a fost camarad de arme cu dl. general maior Ştefan Dimofte pe Frontul de Vest, în Ungaria şi Cehoslovacia, ajungând amândoi până în munţii Tatra.    

            Pe 10 martie 2020, Dan-Ştefan Teodorescu, fiul lui Radu, devine şi el membru al Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor” din România – Filiala Iaşi, în memoria tatălui (veteran de război), cel care i-a lăsat moştenire Jurnalul său de front care începe cu ziua de 23 august 1944.       

            Marţi, tot pe 10 martie 2020,. la Adunarea Generală a Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor” din România – Filiala Iaşi, de la Cercul Militar din Dealul Copoului, jurnalistul şi scriitorul Dan Teodorescu primeşte şi o dedicaţie de suflet din partea dl. general maior (r) Ştefan Dimofte. Mulţumim din suflet! SERVESC PATRIA!.                        (DAN TEODORESCU – 10 martie 2020)

MOŞTENIRE DE FAMILIE: Jurnalul de front al veteranului de război Radu Teodorescu, fost director adj. la CEC Iaşi şi Administraţia Financiară a Judeţului Iaşi (ANAF)

Generalul maior (r) Ştefan Dimofte, în prezidiul Adunării Generale de la Asociaţia Naţională „Cultul Eroilor” din România – Filiala Iaşi.

Viena
Categorii
RomâniaSocial
1 Comentariu
 • Ffbmvb m
  2 mai 2020 at 5:06 pm
  Răspunde
 • Răspunde

  *

  *

  Alte Articole