Campus pentru şcoli profesionale cu predare în limba germană, la Râmnicu Vâlcea

Un modern campus cu şcoli profesionale, cu predare în limba română şi germană, este proiectul Primăriei Râmnicu Vâlcea, pentru Liceul Tehnologic Magheru. Edilul Râmnicului, Mircia Gutău, a susţinut vineri,...
Viena

Un modern campus cu şcoli profesionale, cu predare în limba română şi germană, este proiectul Primăriei Râmnicu Vâlcea, pentru Liceul Tehnologic Magheru.

Edilul Râmnicului, Mircia Gutău, a susţinut vineri, într-o conferinţă de presă, că nemţi sunt interesaţi ca după Sibiu şi Braşov, la Râmnicu Vâlcea să fie realizat acest campus modern în care tinerii să înveţe meserii.

„M-am interesat la ADR Craiova şi acolo am aflat că se alocă fonduri europene pentru finanţarea de campusuri şcolare, de meserii. Ambasadorul României din Germania a purtat mai multe discuţii cu firme nemţeşti care sunt interesate de a investi în educaţia tehnică din România şi, după Braşov şi Sibiu, Râmnicu Vâlcea ar fi opţiune. Am declarat că sunt foarte deschis la aşa ceva, iar zona Liceului General Magheru este foarte generooasă pentru un astfel de proiect”, a declarat Gutău.

Acesta spune că împreună cu Inspectoratul Şcolar şi cu AJOFM se vor identifica meseriile care sunt căutate pe piaţa muncii şi, campusul fiind unul dotat cu aparatură şi scule moderne.

„Avantajul este limba germană. Este clar că nemţii nu investesc fără să obţină un profit din asta. Dar pentru elevi eu cred că e un mare avantaj fie că rămân după aici, fie că pleacă în exterior”, a mai adăugat edilul din Râmnicu Vâlcea.

AP

Sursa: http://www.ramnicuvalceaweek.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole