Care sunt cele mai sigure destinatii europene de vacanta in era post-COVID-19

Criza provocata de pandemia de coronavirus nu ii opreste pe oameni sa calatoreasca, drept pentru care in ultimele saptamani se vorbeste din ce in ce mai des despre vacante....
Viena

Criza provocata de pandemia de coronavirus nu ii opreste pe oameni sa calatoreasca, drept pentru care in ultimele saptamani se vorbeste din ce in ce mai des despre vacante. Daca despre vacante exotice este destul de greu de vorbit la aceasta ora din cauza numeroaselor masuri de restrictii impuse in lume, multe destinatii europene incearca sa ii atraga pe turisti prezentandu-se ca fiind “destinatii sigure” in contextul pandemiei COVID-19. Printre acestea se numara si cateva destinatii extrem de apreciate si de turistii romani, un exemplu fiind reprezentat de insulele grecesti.

Grecia, printre cele mai sigure destinatii in aceasta vara
Grecia primeste deja turisti din Romania inca de la inceputul saptamanii trecute, primele rapoarte aratandu-ne ca aceasta ramane una dintre cele mai indragiste destinatii pentru calatorii romani. Chiar daca insulele grecesti atrag an de an milioane de turisti de pe intreg teritoriul european, premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat recent ca prioritatea autoritatilor in acest an este una singura, si anume siguranta. Premierul grec a tinut astfel sa sublinieze ca Grecia nu este interesata in aceasta vara “sa devina destinatia numarul unu in Europa”, ci sa fie “cea mai sigura destinatie de vacanta din Europa”.

Grecia a raportat pana astazi un numar de doar 3.302 cazuri de infectare cu COVID-19, 190 de persoane pierzandu-si viata pana acum din cauza acestei boli. In conditiile unei populatii care numara peste 10 milioane de locuitori, putem spune ca Grecia este una dintre tarile care a reusit sa depaseasca in cele din urma criza sanitara provocata de aceasta pandemie. Asadar, nu este de mirare pentru nimeni ca Grecia este considerata la aceasta ora de specialistii din domeniu drept una dintre cele mai sigure destinatii europene de vacanta.

Portugalia se lauda cu normele de igiena si curatenie
Portugalia si-a deschis recent granitele pentru turistii europeni, autoritatile de la Lisabona anuntand deja ca tara este pregatita sa faca fata unui val important de turisti in aceasta vara. Premierul portughez Antonio Costa a sustinut recent ca Portugalia este printre tarile care a testat cel mai mult in aceasta perioada, fapt pentru care turistii ar trebui sa inteleaga ca pot veni cu incredere. Totodata, ramanand la acest subiect, Costa a mai precizat ca increderea este unul dintre factorii care va face diferenta in momentul alegerii unei destinatii de vacanta in acest an.

Premierul portughez a mai tinut sa specifice faptul ca in tara sa a fost pus la punct un protocol intre autoritatile sanitare si hoteluri pentru a oferi garantii, astfel incat turistii sa fie siguri ca vor fi in siguranta. Astfel, aproximativ 14.000 de unitati de cazare si restaurante au primit un asa numit “certificat de igiena”, acestea fiind considerate “instalatii turistice curate si sigure”. De asemenea, peste 15.000 de angajati din sectorul turistic au urmat cursuri speciale in aceasta directie.

Alte destinatii europene cu cazuri putine de coronavirus
Conform unei hotarari recente a autoritatilor europene, obligatia de auto-izolare se ridica pentru cetatenii romani care vin din tari unde se inregistreaza o medie mai mica de 5 cazuri/zi la milionul de locuitori, in ultimele 14 zile. Lista cu aceste tari care intra in “zona verde” este actualizata in fiecare zi de luni de INSP.

Conform acestui criteriu, cele mai sigure destinatii europene de la aceasta ora sunt tari precum Liechtenstein, Slovacia, Croatia, Ungaria, Letonia sau Slovenia, toate avand o medie de sub 1 caz / zi la milionul de locuitori. De asemenea, si tari precum Cipru, Norvegia, Islanda, Elvetia sau Lituania pot fi considerate destinatii bune de vacanta in aceasta perioada delicata, toate depasind cu bine criza sanitara provocata de pandemia de coronavirus.

Sursa: https://www.manager.ro/articole/turism-141/care-sunt-cele-mai-sigure-destinatii-europene-de-vacanta-in-era-post-covid-19-104434.html
de Adrian Somai
Jurnalist Manager.ro

Viena
Categorii
GreciaCălătoriiPortugalia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole