Ce este un Pol al Păcii?

Un Pol al Păcii este un stâlp cu patru sau mai multe laturi, din lemn sau din alt material, şi are înscris (sculptat, sau lipit) pe el mesajul universal...
Viena

Un Pol al Păcii este un stâlp cu patru sau mai multe laturi, din lemn sau din alt material, şi are înscris (sculptat, sau lipit) pe el mesajul universal al păcii: Fie pace pe pământ (May Peace Prevail on Earth) în mai multe limbi. Rolul său este să amintească cât de importantă este pacea şi că trebuie să dăruim un gând, o rugăciune pentru pace în fiecare zi.

Polii Păcii constituie unul din proiectele organizaţiei May Peace Prevail on Earth International (S.U.A.). Poli ai Păcii au fost dedicaţi în peste 180 de ţări ale lumii, ca şi monumente ale păcii.

Ei pot fi amplasaţi în diferite locuri: instituţii, ambasade, parcuri, şcoli. Printre personalităţile care au dedicat Poli ai Păcii sunt: fostul secretar general al Naţiunilor Unite Boutros Boutros-Gali, Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, Maica Tereza şi Dalai Lama, preşedintele Etiopiei, preşedintele Guyanei şi alţii.

Mai puţin cunoscut în România, un Pol al Păcii este simplu de realizat şi puţin costisitor. Amplasarea şi dedicarea acestuia de către ONG-uri, instituţii, primari, personalităţi sau oameni simpli ar aduce o mai mare apreciere a României pe plan internaţional dar şi o aprofundare a conştientizării importanţei Păcii în această lume zbuciumată.

Möge friede auf erden sein. Fie pace pe pământ.

Corespondent: Ion-Marius Tatomir

Pol al Păcii cu inscripţia Fie pace pe pământ în română în Glastonbury, Anglia              

Viena
Categorii
PaceCulturăDiverse
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole