Ceasornicarul reginei Elisabeta a II-a lucrează 16 ore ca să seteze la ora de iarnă cele peste 400 de orologii din Castelul Windsor

Ceasornicarul oficial al Castelului Windsor din Marea Britanie are o zi extrem de încărcată la trecerea la ora de iarnă. Asta pentru că el trebuie să întoarcă toate cele...
Viena

Ceasornicarul oficial al Castelului Windsor din Marea Britanie are o zi extrem de încărcată la trecerea la ora de iarnă. Asta pentru că el trebuie să întoarcă toate cele peste 400 de orologii din Royal Collection Trust, aflate în reședința reginei, scrie BBC.
Pentru cei cu telefoanele și cu ceasurile inteligente, trecerea la ora de iarnă nu a necesitat niciun efort. Dar pentru ceasornicarul Castelului Windsor, a fost o zi dificilă la birou, pentru că toate orologiile istorice trebuie schimbate manual. Fjodor van den Broek este actualul conservator orologic al castelului regal vechi de 900 de ani, iar schimbarea manuală a orologiilor regale, cu mecanisme de sute de ani, este prima pentru el.


El a petrecut aproximativ 16 ore în acest weekend ca să schimbe toate cele 400 de ceasuri de la Windsor. În restul săptămânii, bărbatul petrece timpul în atelierul său, întreținând și reparând ceasuri, dintre care multe au o vechime între 200 și 300 de ani. „Sunt doar eu și am un coleg la Palatul Buckingham care schimbă toate ceasurile de acolo”, a declarat Fjodor pentru BBC. „Oamenii sunt încă uimiți de faptul că la Castelul Windsor și la Palatul Buckingham în bucătării ceasurile sunt setate cu cinci minute înainte, o măsură de precauție ca mâncarea să ajungă întotdeauna la timp”, a adăugat acesta.

CRISTIAN OTOPEANU
Sursa :https://www.libertatea.ro/stiri/conservator-ceasuri-regina-elisabeta-marea-britanie-ora-de-iarna-windsor-3193465

Viena
Categorii
Exclusiv
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole