Cel mai mare cor bărbătesc din Germania va cânta la Sibiu

  La actuala ediţie a Festivalului „Orgile Transilvaniei“ cel mai mare cor bărbătesc din Germania, ”Kölner-Männer-Gesang Verein”, va susţine un concert şi în oraşul de pe Cibin. Evenimentul va...
Viena

 

La actuala ediţie a Festivalului „Orgile Transilvaniei“ cel mai mare cor bărbătesc din Germania, ”Kölner-Männer-Gesang Verein”, va susţine un concert şi în oraşul de pe Cibin. Evenimentul va avea loc luni, 15 octombrie, de la ora 19, în Biserica Romano-Catolică din Piaţa Mare.

Corul va fi acompaniat de organistul Christopher Brauchmann. Sub bagheta dirijorului Bernhard Steiner, „Kölner-Männer-Gesang Verein” va interpreta fragmente din „Missa Dalmatica“ de Franz von Suppé, lucrare în primă audiţie absolută în România. Programul va mai conţine şi lucrări corale de Gallus, Schubert, Poulenc, Biebl si Spirituals.

Intrarea este liberă.

”Corul este alcătuit din 84 de bărbaţi. Este cel mai mare cor bărbătesc din Germania. E primul turneu oficial al trupei în România. În cadrul Festivalului ”Orgile Transilvaniei” soliştii corului vor face cunoştinţă cu istoria, cultura şi tradiţiile Transilvaniei. Programul turneului va cuprinde excursii şi schimburi interculturale”, a spus Magdalena Hrib, unul dintre organizatorii evenimentului.

Liuba STARII

Sursa: https://www.tribuna.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole