Centenarul Marii Uniri sărbătorit de românii din Germania

Institutul ,,Euxodiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Institutul Român din Freiburg și Academia Română, va organiza Conferința dedicată marcării Centenarului Marii Uniri, în perioada 9-10 martie...
Viena

Institutul ,,Euxodiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Institutul Român din Freiburg și Academia Română, va organiza Conferința dedicată marcării Centenarului Marii Uniri, în perioada 9-10 martie 2018, la Freiburg.  Evenimentul se va desfășura la sediul Bibliotecii Române din Freiburg și va consta într-o sesiune știintifică, la care vor participa istoricii: Victor Spinei, Ionel Cândea, Cosmin Popa, Gheorghe Cojocaru, Ion Șișcanu și Matei Cazacu, care vor susține prelegeri pe tema Marii Uniri de la 1918. La conferință participă specialiști din România, Republica Moldova, Franța și Germania.

Cu ocazia desfășurării acestei conferințe va avea loc și vernisajul expoziției „Regina și Frontul”. În cele 20 de panouri se vor regăsi imagini cu Regina Maria, Suverana României, cea care s-a identificat cu suferința poporului român, implicându-se intens în serviciul sanitar, organizând spitale de campanie, cantine sociale, adăposturi pentru sărmani, depozite de alimente și nu numai. Lucrările expuse, care aparțin Muzeului Literaturii Române sunt curatoriate de Beatrice Todireanu, președinte al Asociației  ,,România Culturală”.

Proiectul face parte din programul ,,Caravana Identității Românești”, care cuprinde o serie de acțiuni culturale destinate promovării culturii române și consolidării identității naționale românești.

 

6 martie 2017

Departamentul de Comunicare

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Telefon   004 021 310 26 98

Fax         004 021 310 15 36

Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro

www.ieh.ro

Viena
Categorii
Germania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole