CETĂȚENII ROMÂNI CU REZIDENȚĂ ÎN REGATUL UNIT AU OBLIGAȚIA DE A PARTICIPA LA RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI/CENSUS 2021

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord informează cetățenii români cu rezidență în Regatul Unit că la data de 21 martie 2021, pe teritoriul Angliei,...
Viena

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord informează cetățenii români cu rezidență în Regatul Unit că la data de 21 martie 2021, pe teritoriul Angliei, Țării Galilor și Irlandei de Nord, se va derula Recensământul populației/Census2021, proces care se desfășoară o dată la fiecare zece ani și care are implicații asupra tipurilor de programe și servicii care vor fi finanțate de autoritățile administrației locale din Regatul Unit.

 

Recensământul populației (Census) este gestionat de Oficiul Național pentru Statistică (Office for National Statistics). Informații complte pot fi obținute de pe pagina de web CENSUS 2021 la https://census.gov.uk/. Detalii despre desfășurarea Recensământului în Irlanda de Nord sunt disponibile pe pagina dedicată la https://census.gov.uk/ni.

 

Toate persoanele, indiferent de naționalitate, care locuiesc pentru mai mult de trei luni în Regatul Unit, au obligația de a participa la procesul de recenzare a populației completând Formularul de recensământ.

 

Formularul de recensământ constă într-un set de întrebări referitoare la vârstă, ocupație, țara de origine, tipul de locuință etc, fiind asigurată confidențialitatea și protejarea datelor personale de către autoritățile britanice cu atribuții.

 

Instrucțiunile privind răspunsul la Formularul de Recensământ sunt disponibile în 50 de limbi, inclusiv limba română la următorul link:

https://census.gov.uk/help/languages-and-accessibility/languages/romanian

 

Completarea Formularului de recensământ este obligatorie. Refuzul de a completa sau completarea Formularului cu informații false a este sancționată cu o amendă de 1.000 de lire sterline.

 

Completarea Formularului de recensământ durează aproximativ 10 minute și poate fi făcută:

 

·         În variantă Online, pe pagina de web Census2021 la https://census.gov.uk/en/start/

 

·         Sau prin corespondență, solicitând ca Formularul, în versiunea printată, să fie trimis la adresa de domiciliu, urmând instrucțiunile de la următorul link: https://census.gov.uk/en/request/paper-questionnaire/enter-address/

 

Pentru persoanele care au nevoie de sprijin în completarea Formularului de recensământ, guvernul britanic a pus la dispoziție o serie de Centre de suport. Pentru a identifica cel mai apropiat Centru, cei interesați au la dispoziție o listă cu adresele la: https://census.gov.uk/help/find-a-census-support-centre

 

Mai multe detalii aici: http://londra.mae.ro/local-news/2319

 

Viena
Categorii
ActualitateDiaspora
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole