“Chuck Norris vs communism” ajunge la Istanbul! O proiecție inedită de film, la SALT Galata Istanbul

Povestea uimitoare a casetelor video piratate ajunge pe pământ turcesc. Pelicula “Chuck Norris vs communism” dezvăluie un secret: cum au reușit câteva milioane de români să eludeze regimul represiv comunist....
Viena

Povestea uimitoare a casetelor video piratate ajunge pe pământ turcesc. Pelicula “Chuck Norris vs communism” dezvăluie un secret: cum au reușit câteva milioane de români să eludeze regimul represiv comunist. Filmul este o producţie  2015, realizat în limba română, cu subtitrare în engleză.

Documentarul „Chuck Norris versus comunism”, regizat de Ilinca Călugăreanu şi coprodus de HBO Europe, îi îndeamnaă pe cinefili să devină martori ai unei ere în care filmele occidentale erau disponibile doar pe casete video traficate în România comunistă.

„Chuck Norris vs. Communism” spune o poveste din vremea comunismului, dezvăluie o lume mai puțin cunoscută, atât de români, cât și de străini, și fascinează prin ritm, nuanțe, emoții și crudul adevăr trăit în acele timpuri. Pelicula a primit recenzii pozitive atât din parte criticilor, cât și a actorilor, oamenilor din industria cinematografică. În egală măsură, filmul prezintă o incursiune într-o epocă istorică deosebit de interesantă pentru publicul străin, cu precădere.

Producţia a fost nominalizată la importante festivaluri din lume, printre care Festivalul de Film de la Edinburgh (la categoria cel mai bun documentar) şi Sundance Film Festival (pentru Marele Premiu).

„Chuck Norris vs. Communism” a fost prezentat, în ianuarie 2016, pe canalul naţional de televiziune american PBS şi a intrat anul aceasta şi în renumita reţea de filme Netflix.

Documentarul este o coproducţie România/ Germania/ Marea Britanie. Filmul a fost proiectat în premieră mondială, la începutul anului 2015, la Festivalul Sundance.

Filmul va fi proiectat în data de 28 iulie 2016, ora 19.00h la SALT Galata, în cadrul programului Long Thursday.

SALT Galata este una dintre cele mai prestigioase și impozante instituții de artă contemporană din Istanbul, localizată în istoricul sediu al Băncii Otomane din Karaköy, azi devenit muzeu. SALT Galata adăpostește spații expoziționale, biblioteci, inclusiv ateliere de restaurări și digitizări de carte, o sală auditorium, librării, spații pentru conferințe, workshop-uri, cafenele etc. SALT Galata face parte dintre dintre cele șase membre L’Internationale, confederația institutelor europene de artă.

Tot în seara de 28 iulie, cea în care va fi proiectat filmul „Chuck Norris vs Communism”, SALT Galata găzduiește și  expoziția „Migrating Spaces”, semnată de arhitectul Șebnem Yalınay Çinici. – transmite ICR Istanbul.

 Contact:

Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir-Istanbul

Siraselviler Cad. 21, Taksim, Beyoglu, Istanbul

tel/fax:(+90212) 292 43 45

email:  icr.istanbul@icr.ro

www.icr.ro     

Viena
Categorii
Turcia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole