6.3 C
March 28, 2024
Exclusiv Razboi, Ucraina

Comunicat de presă

Refugiații din Ucraina au la dispoziție două linii telefonice gratuite unde primesc informații în limbile ucraineană, rusă sau română

Începând cu data de 2 martie 2022, FSP Global pune la dispoziția dezvoltatorilor platformei https://refugees.ro/ servicii de comunicare în limbile ucraineană, rusă și română. Astfel, toate persoanele care vin sau se află pe teritoriul Ucrainei, indiferent dacă sunt cetățeni ucraineni sau ai altor state, și care doresc informații sau au nevoie de asistență de orice natură, sunt îndemnați să apeleze numerele de telefon gratuite 0800 360 880, apelabil din România, și 0800 801 489, apelabil din Ucraina, de luni până duminică, în intervalul orar 8 – 18. Aceste linii telefonice speciale pot fi apelate și de către cetățenii români care doresc să ofere ajutor sau asistență celor care ajung în țara noastră de pe teritoriul ucrainean. Serviciul este furnizat de FSP Global cu sprijinul GM LTD.
Cetățenii ucraineni sau cei ai altor state care lucrau sau studiau în țara vecină și care au fost obligați să caute refugiu în România, fie cu intenția de a rămâne la noi în țară, fie pentru a-și continua călătoria către alte state, sunt îndemnați să apeleze aceste numere de telefon pentru a solicita orice fel de informații care le sunt necesare pentru parcursul călătoriei lor.
Ofertele de ajutor venite din partea cetățenilor români prin intermediul numărului gratuit vor fi implementate pe platforma https://refugees.ro/, care este un agregator de urgență unde se centralizează sprijinul oferit de cetățenii români refugiaților proveniți de pe teritoriul Ucrainei. Până acum, au fost înregistrate pe platformă aproximativ 2.000 de oferte venite din partea cetățenilor români care își arată sprijinul prin diferite modalități, de la cazare, transport, distribuire de medicamente, alimente sau diferite alte provizii, până la servicii de traducere sau oferte de locuri de muncă.
FSP Global și GM LTD, se alătură, astfel, eforturilor întreprinse de societatea civilă și de numeroasele entități publice și private care sar în ajutorul miilor de refugiați din Ucraina, care doresc să scape de război și caută refugiu pe teritoriul României sau al altor state europene. GM LTD, unul dintre cei mai importanți parteneri ai FSP Global la nivel mondial, este un dezvoltator de jocuri pentru mobil cu sediul central în Los Angeles, California, și cu birouri în Cluj-Napoca, Malta și alte locații.

Despre FSP Global
FSP GLOBAL GROUP este un consorțiu de companii cu sediul central în Cluj-Napoca și cu operațiuni în țări de pe toate continentele. FSP Global, principala companie a consorțiului, și lider de piață în domeniul Business Processing Outsourcing (BPO), își desfășoară activitatea 24/7, 365 de zile pe an. FSP Global furnizează servicii de relații cu clienții și consultanță de cea mai înaltă calitate în toate call-center-urile sale.

Rahela Vlasa
email: contact@fspglobal.com