COMUNICAT DE PRESĂ Constantin Codreanu: Am depus două amendamente importante la proiectul privind starea de alertă pentru a-i sprijini pe românii din Republica Moldova şi din Diaspora

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAŢILOR Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării COMUNICAT DE PRESĂ Constantin Codreanu: Am depus două amendamente importante la proiectul privind starea de alertă...
Viena

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
CAMERA DEPUTAŢILOR
Comisia pentru comunităţile de români
din afara graniţelor ţării

COMUNICAT DE PRESĂ
Constantin Codreanu: Am depus două amendamente importante la proiectul privind starea de alertă pentru a-i sprijini pe românii din Republica Moldova şi din Diaspora
Președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul Constantin Codreanu a depus două amendamente la proiectul de lege privind starea de alertă iniţiat de Guvernul României, care cuprinde măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Cele două amendamente au ca obiectiv facilitarea reintegrării imediate în câmpul muncii a cetățenilor care revin în țară și care nu pot munci de acasă, dar şi a persoanelor care s-au aflat temporar în afara țării în ultima perioadă. În egală măsură, îi vizează pe cetățenii și etnicii români fără cetățenie română din afara României, cu precădere din Republica Moldova, care muncesc pe teritoriul statului român și care merg acasă la sfârșit de săptămână sau zi de muncă: cadre medicale, oameni de afaceri, lucrători sezonieri, șoferi etc.
Amendamentele propun suplinirea Secțiunii 3, Domeniul muncii și protecției sociale, cu articolele 27 și 28, după cum urmează:
27. Pe durata stării de alertă, vor fi scutiți de obligația de autoizolare/carantină instituționalizată cetățenii români care prezintă la intrarea în România un certificat emis de o unitate medicală, care să ateste un rezultat negativ privind infectarea cu COVID-19. Certificatul trebuie prezentat în original, însoțit de o traducere în limba română (cu excepția certificatelor emise în Republica Moldova) și să fie emis cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul României.
28. Pe durata stării de alertă, vor fi scutiți de obligația de autoizolare/carantină instituționalizată etnicii români care dețin un act emis de autoritățile statului român care le permite șederea pe teritoriul României și care prezintă la intrarea în România un certificat emis de o unitate medicală, care să ateste un rezultat negativ privind infectarea cu COVID-19. Certificatul trebuie prezentat în original, însoțit de o traducere în limba română (cu excepția certificatelor emise în Republica Moldova) și să fie emis cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul României.
„Este esenţial să luăm măsuri care să nu încalce drepturile omului şi să-i ajutăm pe românii care vor să se reintegreze în câmpul muncii din România. În acelaşi timp, trebuie să-i sprijinim pe românii care muncesc şi contribuie prin activitatea lor la evitarea unor blocaje economice”, a transmis deputatul Constantin Codreanu.

Viena
Categorii
ComunicatDiasporaMoldova
1 Comentariu
 • Diana Hanganut
  16 mai 2020 at 12:26 pm
  Răspunde

  Când l-am găsit pe dr. Ogume, care locuiește în Turcia, am avut nevoie disperată de a-mi readuce fostul iubit. M-a lăsat pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în situație. Doar m-a aruncat după 3 ani fără nicio explicație. L-am contactat pe dr. Ogume prin contactul său și mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ceea ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce dorea, a aruncat o vrajă de dragoste care să ne ajute să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să mă trimită mesaje din nou și m-a simțit oribil pentru ceea ce mi-a trecut. El a spus că eu sunt cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis pentru mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat Dr. Ogume, partenerul meu este foarte stabil, credincios și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu drag Dr. Ogume oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogumenspellcaster@gmail.com. îl puteți contacta pentru oricare dintre următoarele probleme:

 • Răspunde

  *

  *

  Alte Articole