COMUNICAT DE PRESĂ Cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei

Sărbătorim astăzi Ziua Mondială a Educaţiei, o zi dedicată pedagogilor şi muncii pe care aceştia o depun pentru desăvârşirea tinerelor generaţii. Un astfel de moment trebuie marcat cu apreciere...
Viena

Sărbătorim astăzi Ziua Mondială a Educaţiei, o zi dedicată pedagogilor şi muncii pe care aceştia o depun pentru desăvârşirea tinerelor generaţii. Un astfel de moment trebuie marcat cu apreciere şi respect, el trebuie să fie prilej pentru a celebra poveştile de succes ale învăţământului românesc, fie că este vorba despre performanţele remarcabile ale olimpicilor români în competiţiile internaţionale ori despre devotamentul cu care un învăţător dintr-un sat românesc se apleacă asupra caietelor de caligrafie ale elevilor săi.

Învăţământul românesc îşi caută încă împlinirea, trecând prin etape succesive de reformă, însă acest lucru nu poate şi nu trebuie să minimalizeze eforturile pe care mii de cadre didactice le fac, în întreaga ţară, pentru a asigura nu doar cursivitatea, ci mai ales calitatea actului de educaţie. Pe aceşti eroi necunoscuţi trebuie să îi omagiem prin sărbătoarea de astăzi.

Astfel de educatori regăsim în toate comunităţile româneşti din lume. În fiecare şcoală românească de peste hotare, cu fiecare oră de curs dedicată limbii şi culturii noastre, profesorii români sădesc şi cultivă o recoltă inestimabilă, asigurându-se că mii de copii şi tineri români îşi descoperă şi îşi păstrează legătura cu România.

Atunci când este vorba despre aceşti dascăli ori despre colegii lor de acasă, se cuvine ca societatea românească să le celebreze dăruirea şi străduinţa şi să le asigure condiţiile optime pentru munca atât de importantă pe care o fac, astăzi şi în fiecare zi, pentru copiii noştri. În calitate de cadru didactic, îi salut şi îi felicit pe toţi educatorii României!

Angel TÎLVĂR
DEPUTAT PSD DE VRANCEA

Viena
Categorii
DiverseSens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole