Comunicat de presă ICR Tel Aviv – Ziua Limbii Române sărbătorită la ICR Tel Aviv

  În continuarea seriei de evenimente din cadrul Cafenelei Românești, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv va organiza, în data de 30 august, o dezbatere cu tema statutului...
Viena

 

În continuarea seriei de evenimente din cadrul Cafenelei Românești, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv va organiza, în data de 30 august, o dezbatere cu tema statutului limbii române în Israel. Evenimentul este menit să marcheze una dintre cele mai importante date din calendarul diplomației publice și culturale – Ziua Limbii Române, sărbătorită anul în data de 31 august.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația Ziariștilor și a Oamenilor de Cultură de Limba Română (AZOCLR) și va avea loc la sediul ICR Tel Aviv, pe 30 august, de la ora 18.00, beneficiind de prezența și intervenția unor invitați de seamă.

La eveniment vor fi discutate caracteristicile limbii române vorbite în Israel și trăsături tipologice ale limbii române, susținute de următorii invitați: dl. Abraham Tal, profesor doctor în lingvistică și laureat al Premiului Israel, dl. Alexandru Grosu, profesor emerit în lingvistică în cadrul Universității din Tel Aviv, dl. Gustav Meiseles, profesor doctor la Universitatea din Tel Aviv, dl. Lucian-Zeev Herșcovici, profesor doctor în istorie, Biblioteca Națională a Israelului.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

ICR

Viena
Categorii
Israel
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole