COMUNICAT DE PRESĂ: Românii din Timocul bulgăresc vor sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni la Vidin

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de pretutindeni va derula proiectul „Ziua Românilor de Pretutindeni la Vidin”, la  Vidin, în Bulgaria,...
Viena

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de pretutindeni va derula proiectul Ziua Românilor de Pretutindeni la Vidin”, la  Vidin, în Bulgaria,  în 01 iunie 2019. Proiectul se va implementa în parteneriat cu „AVE” – Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria, la eveniment participând și un reprezentant al Ambasadei României în Republica Bulgaria.

Evenimentul va debuta la ora 10.00, la restaurantul Ponti din Vidin. Aici se va desfășura conferința cu titlul „Promovarea și păstrarea limbii române în Bulgaria la clasele pilot cu predare în limba română”. Vor lua cuvântul profesori din România și Bulgaria, care vor evidenția rolul și importanța limbii române pentru comunitatea românească din Bulgaria.

Ziua Românilor de Pretutindeni se va încheia cu un recital de poezii, cântece și dansuri populare susținute de copiii de la clasele pilot de limbă cultură și spiritualitate românească.

Acțiunea își propune să contribuie la păstrarea și promovarea identității culturale, etnice și lingvistice a comunității istorice românești din Bulgaria.

Proiectele desfășurate cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni se încadrează în Programul de Cultură, Civilizație și Spiritualitate Mihai Eminescu”, din Planul de activități al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru anul 2019, aprobat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

30 mai 2019

Departamentul de Comunicare

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Viena
Categorii
BulgariaCulturăDiasporaRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole