Concert de colinde „Povești de iarnă” – recital cu Maria Gheorghiu la sediul Filialei Seghedin a ICR Budapesta

În prag de sărbători, Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta organizează marți, 13 decembrie 2016, de la ora 18.00, la sediul său un recital de colinde în interpretarea...
Viena

În prag de sărbători, Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta organizează marți, 13 decembrie 2016, de la ora 18.00, la sediul său un recital de colinde în interpretarea artistei folk Maria Gheorghiu.

Programul muzical conține colinde tradiționale românești: Cântec de seară; Steaua sus răsare; Auzit-am auzit; Măruț, mărgăritar; Astăzi s-a născut Hristos; Colo sus în vremea aceea; O, ce veste minunată; Pe la case luminate; Lerui, Doamne, lacrima; Ave Maria.

Interpreta de muzică folk Maria Gheorghiu (n.1963, Reșița) a urmat Școala de Muzică din orașul natal și a studiat oboiul, pianul şi vioara. În 1993 a fost laureata festivalului național de muzică folk Om bun, eveniment de tradiție al scenei muzicale românești, înființat în 1990, care anual reunește cei mai cunoscuți interpreți de folk din România: Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Marius Bațu, Emeric Imre, Ada Milea, Cătalin Stepa, Victor Socaciu, Vali Șerban, Vasile Șeicaru, Mircea Vintilă ș.a. În 1999 Maria Gheorghiu a lansat primul album, Floare de vârtej, pe versuri de Nichita Stănescu şi Ana Blandiana.

Accesul: liber

Dată: marți, 13 decembrie 2016, ora 18:00

Loc: Dugonics tér 2, 6720 Szeged

 

Viena
Categorii
Uncategorized
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole