Concert de Jazz Nicolas Simion Group

  Vineri, 20 iulie 2018, de la ora 20.00, Nicolas Simion Group va susține un concert la Sediul Institutului Cultural Român Budapesta (1146, Strada Izsó, nr. 5). Concertul este...
Viena

 

Vineri, 20 iulie 2018, de la ora 20.00, Nicolas Simion Group va susține un concert la Sediul Institutului Cultural Român Budapesta (1146, Strada Izsó, nr. 5). Concertul este organizat de ICR Budapesta.

Saxofonist de jazz, compozitor şi producător, Nicolas Simion este un muzician complex, cu peste 20 de discuri înregistrate si distribuite în Europa, dar şi în SUA. Stabilit în Germania de peste două decenii, muzicianul a colaborat cu nume importante pe scena internațională de jazz precum Mal Waldron, Tomasz Stanko, Jim Pepper, Lee Konitz, Archie Sheep.

Proiectul “Romanian Impressions” este un omagiu adus locurilor natale, oamenilor, folclorului atât de variat și autentic din România. Prin compozițiile inspirate din folclor și prin piesele unor clasici ai jazzului românesc precum Johnny Răducanu, Jancy Körössy sau Richard Oschanitzky, Nicolas Simion, împreună cu invitații săi reușește să îmbine remarcabil sugestii folclorice cu elemente tradiționale ale jazz-ului românesc şi ale muzicii contemporane, creând o punte de legătură între acestea. Parte din piesele de pe albumul “Romanian Impressions” pot fi ascultate pe 20 iulie în cadrul concertului susținut la ICR Budapesta.

 

Nicolas Simion Group

Piotr Wojtasik – trompetă (Polonia)

Nicolas Simion – saxofon (România)

Mike Roelofs – pian (Olanda)

Martin Schulte – chitară (Germania)

Michal Baranski – contrabas (Polonia)

Silvio Morger – baterie (Germania)

Viena
Categorii
Diaspora
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole