Concert simfonic „Valori românești și europene”, la Chișinău

  ICR Chisinău și Ambasada României în Republica Moldova organizează pe data de 16 ianuarie 2019, ora 18.00, în incinta Sălii cu Orgă din Chișinău, concertul simfonic „Valori românești...
Viena

 

ICR Chisinău și Ambasada României în Republica Moldova organizează pe data de 16 ianuarie 2019, ora 18.00, în incinta Sălii cu Orgă din Chișinău, concertul simfonic „Valori românești și europene” pentru a celebra Ziua Culturii NaționaleEvenimentul marchează și preluarea, începând cu 1 ianuarie 2019, a  președinției Consiliului UE de către România, la 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană.

Concertul festiv este susținut de Orchestra Națională de Cameră, condusă de  maestrul Cristian Florea, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, avându-i ca soliști pe cunoscuții artiști: organista Anna Strezeva, flautistul Ion Negură, naistul Ștefan Negură, violoncelistul Cristian Florea, acordeonistul Eugen Negruța, tânărul violonist Gabriel Luță.

Programul concertului reunește creații ale unor mari compozitori:

  1. ENESCU. Preludiu la unison; V. CIOLACU. Poem festiv; J. S. BACH. Concert Brandenburgic Nr 3 partea I;J. HAYDN. Concert pentru cello si orchestra C-dur partile II –III; W. A. MOZART. Concert pentru flaut si orchestra G-dur partea I; M. RAVEL. Pavane; A. L. DVORAK. Serenada partea I si II; M. K. OGINSKI. Poloneza;  A. VIVALDI. Simfonia in G dur; T. CHIRIAC. De la Tiras pana la Tissa, fragment; G.T.HOLST ST.Paul’s suite I parte; P.SARASATE. Melodii lăutărești; F. LISZT. Rapsodia nr. 2.

Intrarea publicului în sală este liberă.

ICR

Viena
Categorii
Moldova
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole