Conferinţa cu tema „Doamna Octavia Lupu Morariu – o femeie de excepție”

Conferinţa cu tema „Doamna Octavia Lupu Morariu – o femeie de excepție” Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”, a parohiei ortodoxe române “Sfântul Grigorie Teologul“ din Schiedam/Rotterdam, Ţările...
Viena

Conferinţa cu tema „Doamna Octavia Lupu Morariu – o femeie de excepție”

Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu”, a parohiei ortodoxe române “Sfântul Grigorie Teologul“ din Schiedam/Rotterdam, Ţările de Jos, a organizat, la 27 septembrie 2020, după Sfânta Liturghie oficiată de Preotul Paroh Protopop Dr. Ioan Dură, conferinţa cu tema „Doamna Octavia Lupu Morariu – o femeie de excepție”, susţinută de doamna Anamaria Pavel, enoriaşă a parohiei şi membră în consiliul de conducere al asociaţiei.
Dedicată personalităţii complexe a Octaviei Lupu Morariu (1903-1992), expunerea a urmărit punerea în evidenţă a profilului artistic şi pedagogic al acesteia, a contribuţiei sale la dezvoltarea vieţii culturale bucovinene şi vâlcene din perioada 1930 – 1970, precum şi rolul său definitoriu în repunerea în lumină a cărturarului Leca Morariu.
Au fost, pe rând, evocate faţete ale Octaviei Lupu Morariu în calitatea sa de pianistă, artistă de operă şi operetă, profesoară de pian şi, nu în ultimul rând, de soţie a profesorului universitar Leca Morariu.
Conferinţa „Doamna Octavia Lupu Morariu – o femeie de excepție” este cea de-a noua manifestare de acest gen organizată de Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu” de la înfiinţarea sa în 2016 şi până în prezent. Conferinţele aduc în atenţie portrete ale unor personalitӑţi feminine de excepţie din diferite domenii de activitate (cultural, ştiinţific, spiritual, social, cercetare) care au marcat, de-a lungul timpului, istoria României, precum şi moştenirea transmisӑ de acestea generaţiilor care le-au urmat despre puterea credinţei, curaj şi sacrificiu, dragoste de familie.
Conferenţiara, doamna Anamaria Pavel, este absolventa a Facultăţii de Telecomunicații și Tehnologia Informației, din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, și masterand în Managementul Tehnologiei, la Universitatea Tehnică din Delft/TU Delft, unde a obținut bursa de excelență Justus van Effen. La TU Delft, doamna Anamaria Pavel a absolvit şi programul de master onorific „Honours Programme”. În prezent, lucrează la o prestigioasă companie olandeză.

Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române “Doamna Maria Brâncoveanu” a parohiei “Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, Ţările de Jos www.mariabrancoveanu.com

Viena
Categorii
ComunicatCulturăDiasporaOlandaReligie
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole