Consilierii locali din Sibiu vor să ştie câţi elevi din oraş au părinţii plecaţi în străinătate

  369 de elevi şi preşcolari din Sibiu au părinţii plecaţi să lucreze în străinătate. Aşa arată o statistică a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, ce datează din martie 2018....
Viena

 

369 de elevi şi preşcolari din Sibiu au părinţii plecaţi să lucreze în străinătate. Aşa arată o statistică a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, ce datează din martie 2018. Recent, Consiliul Local Sibiu, prin Direcţia de Asistenţă Socială, a solicitat şcolilor din municipiul Sibiu să transmită evidenţa cursanţilor care au un părinte sau pe amândoi plecaţi peste hotare.

Directorii instituţiilor de învăţământ mai au timp până în 20 decembrie să transmită aceste date.
„În vederea aplicării prevederilor H.G. nr.691/2015 pentru aprobarea Procedurii de monitorizare a modului de creştere şi îngrijire a copilului cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi a serviciilor de care aceştia por beneficia, vă rugăm ca până în data de 20.12.2018 să ne transmiteţi evidenţa elevilor şi preşcolarilor înscrişi la unitatea dumneavoastră de învăţământ care au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în strainătate sau care au revenit în ţară dupa o perioadă de şedere în străinătate mai mare de un an şi care locuiesc efectiv în municipiul Sibiu”, este solicitarea Consiliului Local Sibiu, transmisă şcolilor.
Potrivit IŞJ Sibiu, Ministerul Educaţiei Naţionale a mai cerut o asemenea statistică la nivel de judeţ în martie 2018.
Potrivit prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului şcolar Judeţean Sibiu, în unităţile de învăţământ din municipiul Sibiu au fost înregistraţi 369 de elevi şi preşcolari ai căror părinţi lucrează în străinătate (martie 2018), „însă, până acum, nu ni s-au cerut date despre cei care au domiciliul în municipiul Sibiu”, arată un răspuns al IŞJ Sibiu, solicitat de TRIBUNA.
Consiliul Local Sibiu va folosi această listă pentru a verifica dacă sunt respectate normele Legii în ceea ce priveşte protecţia şi promovarea drepturilor copilului. (A. M.)

Sursa: https://www.tribuna.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole