CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI în München Ziua Eminescu şi Ziua Culturii Naționale 2020 sărbătorite la Consulatul General al României din München

La 17 ianuarie a.c. a avut loc o nouă manifestare culturală dedicată Zilei Culturii Naționale și a poetului național Mihai Eminescu, găzduită de echipa Consulatului General al României la München. În...
Viena

La 17 ianuarie a.c. a avut loc o nouă manifestare culturală dedicată Zilei Culturii Naționale și a poetului național Mihai Eminescu, găzduită de echipa Consulatului General al României la München. În acest sens, am ales o reflectare artistică deosebită a operei eminesciene, găzduind vernisajul unei expoziții de pictură inspirată de poezia eminesciană, al artistei Carmen Eminger și un recital de muzică pe versuri eminesciene susținut de terapeutul Elena Föll. De asemenea, cei 100 de invitați au avut ocazia să asculte fragmente din poemul Luceafărul în limba germană, recital susținut de Johannes Falkenberg.
Prima întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Bavaria din acest an ne-a oferit ocazia de a trece în revistă anul 2019 și provocările sale complexe pentru oficiul nostru consular, precum și proiectele comune pentru 2020. În discursul său, Ramona Chiriac, consulul general al României în Bavaria, a relevat importanța limbii române, ca temelie a aspirației poporului român la unitate națională de-a lungul istoriei, apreciind eforturile comunității românești din Bavaria de păstrare a acestui element identitar fundamental în rândul generațiilor tinere. 

Informații suplimentare

La 15 ianuarie 2020 sărbătorim 170 de ani de la nașterea poetului naţional Mihai Eminescu (1850-1889), dată cu o profundă încărcătură simbolică pentru cultura și identitatea românilor. Lucrările sale reprezintă elemente de referință pentru dezvoltarea limbii române moderne.

Din anul 2010, ziua de 15 ianuarie a fost declarată prin lege și Zi a Culturii Naționale Române.

Foto: Lucrarea Luceafărul, Carmen Eminger

Viena
Categorii
ComunicatCulturăGermania
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole