CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI în München:

LIMITAREA RISCURILOR ASOCIATE SOLICITĂRII DE SERVICII CONSULARE ÎN CONTEXT CORONAVIRUS Ca urmare a răspândirii continue și progresive a virusului COVID-19, Consulatul General al României la München, în strânsă coordonare...
Viena

LIMITAREA RISCURILOR ASOCIATE SOLICITĂRII DE SERVICII CONSULARE ÎN CONTEXT CORONAVIRUS

Ca urmare a răspândirii continue și progresive a virusului COVID-19, Consulatul General al României la München, în strânsă coordonare cu Ambasada României la Berlin, a luat deja o serie de măsuri stricte pentru a minimaliza riscul asociat prestării serviciilor consulare în acest condiții. Ne dorim să vă putem servi în continuare și facem eforturi deosebite pentru a vă asigura un mediu cât mai sănătos atunci când veniți la sediul nostru. Urmărim cu atenție actualizările și respectăm recomandările atât ale autorităților germane, cât și pe cele transmise de la București, astfel încât să putem stabili cea mai corectă abordare în această perioadă dificilă.

Echipa noastră ia toate măsurile de precauție necesare, inclusiv prin dezinfectarea strictă a tuturor suprafețelor sensibile la atingere, utilizarea de mănuși de protecție, punerea la dispoziția vizitatorilor a unui lichid dezinfectant etc. De asemenea, accesul în sediul nostru se face temporizat, pentru a nu exista spații aglomerate. 

Toate acestea sunt consumatoare de timp și pot conduce la timpi crescuți de preluare și procesare a cererilor. Consulatul General al României la München face eforturi majore pentru menținerea nealterată a programului de lucru cu publicul. De aceea, vă rugăm să ne sprijiniți și să ne susțineți în acest sens, mai ales prin respectarea măsurilor pe care personalul nostru vi le va comunica pe perioada prezenței Dumneavoastră în sala de lucru cu publicul. Acestea sunt menite să vă protejeze, mai ales prin evitarea sistematică a creării de aglomerație și expunerea – astfel – la un risc epidemiologic cât mai redus.

În această perioadă complicată pentru toți, numeroase consulate, inclusiv ale unor state europene, și-au restrâns deja ori chiar suspendat activitatea. De asemenea, mai multe consulate ale României în alte state – în Italia, Spania, Marea Britanie, Austria ș.a. –  și-au suspendat activitatea cu publicul pe o perioadă nedeterminată ca urmare a măsurilor adoptate de către autoritățile locale în contextul epidemiei de coronavirus și în scopul protejării cetățenilor români.

Suntem conștienți că această situație dificilă va continua și că pot apărea oricând schimbări cu impact major. Până atunci, vom continua să vă protejăm pe Dumneavoastră, precum și personalul urmând cu strictețe proceduri de lucru menite să minimizeze riscurile.

Pentru a vă proteja sănătatea Dumneavoastră și cea a celorlalți vizitatori ai Consulatului General al României la München, atunci când ne vizitați trebuie să fiți siguri că:

    1. nu aveți simptome asemănătoare gripei;

    2. nu ați fost în zone de risc în ultimele 3 săptămâni;

    3. nu ați avut niciun contact cu persoane suspectate sau detectate cu COVID-19.

❗️ Dacă nu puteți respecta condițiile de mai sus sau dacă aveți incertitudini referitor la punctele de mai sus, vă rugăm să NU vizitați Consulatul General al României la München ❗️

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare.

Reiterăm numerele noastre de urgență: 

Telefon de urgență pentru cetățenii români din Land-ul Bavaria+49 1602087789. Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

NOU! Telefon pentru cetățenii români din străinătate, pentru informații cu privire la Covid-19 (coronavirus), apelabil 24/7, cu tarif normal: +40 213202020, website MAE http://www.mae.ro/node/51759.

Viena
Categorii
ComunicatGermaniaInformații utileRomânia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole