CORESPONDENT TVRi, emisiunea românilor de pretutindeni, împlinește 5 ani şi devine A DOUA ROMÂNIE

Din 14 noiembrie, Corina Dobre vă invită să-i cunoașteți mai bine pe conaţionalii care promovează România în lume În toamna anului 2014, TVR Internațional, postul de televiziune care unește...
CORINA DOBRE
Viena

Din 14 noiembrie, Corina Dobre vă invită să-i cunoașteți mai bine pe conaţionalii care promovează România în lume

În toamna anului 2014, TVR Internațional, postul de televiziune care unește românii din întreaga lume, lansa un nou proiect editorial, menit să aducă în atenția publicului evenimentele, preocupările și realizările membrilor comunităților românești din afara granițelor României.

„Sunteți milioane de români plecați din țară și milioane de întâmplări vorbesc despre voi. Evenimentele voastre sunt subiectele noastre. Fiți corespondenți TVRi!”. Cu acest îndemn, echipa emisiunii, al cărei producător este Liliana Văduva și-a propus și a reușit să reunească materiale publicistice (ştiri, reportaje, interviuri, comentarii) produse de jurnalișți, profesioniști sau doar pasionați, din întreaga lume, despre subiectele de actualitate şi de interes public din şi pentru comunităţile istorice din jurul granițelor țării și din diaspora. Cu alte cuvinte, de 5 ani, vedem și vedeți evenimentele românești din toate colțurile lumii, prin ochiul corespondentului TVR Internațional.

De-a lungul timpului, legăturile echipei cu „ambasadorii culturali” ai României în lume s-au consolidat și mulți dintre aceștia au devenit colaboratori constanți ai emisiunii. Membri activi ai comunităților românești din diaspora, precum LAURA  HANT – președinta Asociației “Mihai Eminescu” din Viena, LIVIU  HOPÂRTEAN – preşedintele  Casei de Cultură Belgo-Române Arthis din Bruxelles, VIOLETA  POPESCU – fondatoarea Centrului Cultural Italo-Român din Milano, GEORGE ROCA –  scriitor, jurnalist, fondator de reviste, scriitor, poet, actor, fotograf din Australia, ALINA  BALATCHI – fondatoarea Romanian Women în UK, MIOARA  MORARU CRISTEA – vicepreşedinta Asociației Propatria din Roma-Italia, sunt doar câțiva dintre cei care au revenit cu plăcere în studioul TVR Internațional, pentru a vorbi despre evenimentele pe care le-au organizat.

De asemenea, mari personalități din lumea artei, literaturii, sportului sau afacerilor au acceptat invitația de a împărtăși publicului emisiunii detalii despre performanțele lor internaționale, despre legătura cu România, dar și despre întâlnirile de suflet cu românii din diferite colțuri ale lumii. O parte dintre aceștia sunt ANDREI ȘERBAN, NAE CARANFIL, GIGI CĂCIULEANU, CRISTIAN  MANDEAL, MĂRIUCA TALPEŞ, IVAN PATZAICHIN, NORMAN MANEA, GEORGE BANU, ALEXANDRU TOMESCU, DUMITRU PRUNARIU, MAIA MORGENSTERN, TIBERIU  SOARE.

Jurnaliștii „Corespondent TVRi” s-au aflat, de câte ori a fost posibil, în mijlocul evenimentelor, realizând reportaje apreciate de telespectatori.

Nu au lipsit edițiile speciale, dedicate sărbătorilor tradiționale sau evenimentelor de importanţă majoră pentru românii de pretutindeni. O ediție memorabilă a fost emisiunea realizată la Geneva, în care Corina Dobre v-a prezentat cercetătorii români care fac istorie în cadrul Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară, o parte dintre cei 100 de specialişti din ţara noastră care participă la proiectele CERN și care au fost pe urmele Bosonului Higgs, supranumit „Particula lui Dumnezeu”.

După 5 ani de comunicare constantă cu cei care simt românește și poartă în suflet țara în care s-au născut sau care i-a format, emisiunea care le este dedicată își continuă parcursul, făcând o reverență în fața celor care alcătuiesc A DOUA ROMÂNIE în afară granițelor țării, pentru că succesul, performanțele și valoarea lor nu au granițe.

Așadar, din 14 noiembrie, în fiecare joi, de la 21.30 și vineri de la 04.30 și 15.00, TVR Internațional vă invită să urmăriți A DOUA ROMÂNIE, o emisiune cu și despre românii de pretutindeni.

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

Viena
Categorii
Diaspora
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole