Coronavirus: Bavaria contramandează renumitul Oktoberfest

Un alt eveniment anual, care atrage milioane de turişti de pretutindeni, a fost anulat. Din cauza pandemiei, celebra sărbătoare müncheneză a berii nu va mai avea loc în această...
Viena

Un alt eveniment anual, care atrage milioane de turişti de pretutindeni, a fost anulat. Din cauza pandemiei, celebra sărbătoare müncheneză a berii nu va mai avea loc în această toamnă.

Deutschland Oktoberfest München Bierkrug (picture-alliance/imagebroker/Siepmann)

„E foarte dureros şi trist”, a declarat  premierul Bavariei, Markus Söder. Decizia de a anula în acest an Oktoberfest a fost luată de comun acord cu primarul general al capitalei bavareze, Dieter Reiter, considerând că riscul răspândirii coronavirusului în timpul unui astfel de eveniment „este pur şi simplu prea mare”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţiii (OMS) avertizează faţă de o relaxare prematură a limitărilor de contact şi a altor măsuri restrictive anti-COVID-19. În caz contrar, există pericolul reizbucnirii unui val de infecţii. „Până nu se va descoperi un vaccin sau o altă metodă eficientă de tratament, aceasta va fi normalitatea noastră”, a subliniat Takeshi Kasai, director regional pentru Pacificul de Vest al OMS.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), în Germania numărul infecţiilor cu coronavirus a crescut în decurs de o zi cu 1785, ajungând la 143.457. Alte 194 de persoane şi-au pierdut viaţa. Numărul deceselor înregistrate în Germania, cauzate de actuala pandemie, a crescut astfel la 4598. În căminele de bătrâni şi centrele de îngrijire au fost înregistrate până acum cel puţin 14.228 de cazuri de coronavirus. Cifrele au fost centralizate şi publicate pentru prima data de RKI. Experţii cred, însă, că numărul real de cazuri este cu mult mai mare.

În Germania s-au redeschis mai multe magazine (Getty Images/AFP/T. Kienzle)

În Germania s-au redeschis mai multe magazine, conform unor criterii stabilite de autorităţi

În Germania au fost redeschise ieri o serie de magazine – un prim pas al deciziilor anunţate de guvernul de la Berlin privind relaxarea măsurilor dure de combatere a răspândirii coronavirusului. Aceste măsuri diferă, totuşi, de la land la land, ca de altfel şi căile de relaxare. Mai mulţi şefi de guvern regionali au avertizat că interdicţiile de contact rămân în vigoare şi că nu se poate estima data la care se va putea renunţa la această măsură. Pandemia ne va marca viaţa de zi cu zi „până când vom avea la dispoziţie un vaccin şi medicamente”, a declarat șefa guvernului regional al landului federal Renania-Palatinat, Malu Dreyer (SPD), pentru publicaţiile trustului de presă Funke. Până ce se vor putea ridica aceste interdicţii vor mai trece „nu săptămâni, ci luni”, a adăugat premierul landului Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann. Politicianul ecologist a enumerat principalele măsuri care „vor rămâne încă pentru multă vreme în vigoare”: respectarea distanţei prevăzute de autorităţi, a măsurilor de igienă şi interdicţia de a se aduna în grupuri.

Grupuri parlamentare din legislativul landului Renania de Nord-Vestfalia au anunţat că renunţă la programata majorare a îndemnizaţiilor deputaţilor din solidaritate cu cei afectaţi de criza coronavirusului, respectiv cu cei „care se tem că-şi vor pierde baza de subzistenţă”, după cum s-a subliniat într-un proiect de lege transpartinic întocmit de CDU, SPD, FDP şi Partidul Verzilor. Landul ar economisi astfel aproximativ o jumătate de milion de euro.

Reporteri fără Frontiere: Lumea a fost prejudiciată de cenzura din China (picture-alliance/dpa/AP/N. H. Guan)

Reporteri fără Frontiere: Lumea a fost prejudiciată de cenzura din China

Organizaţia Reporteri fără Frontiere acuză China de încălcări grave ale libertăţii presei cu consecinţe fatale în legătură cu actuala pandemie. „Efectele controlului aproape total al statului asupra mass-media, care pune la nevoie cenzura mai presus de normele de protecţia sănătăţii, au fost resimţite de întreaga lume în cursul crizei corona”, a evidenţiat organizaţia la Berlin.

În China nu a mai fost înregistrat niciun nou deces provocat de COVID-19. Din cele 11 noi cazuri de contaminare cu coronavirus, spun autorităţile chineze, patru erau persoane care veniseră din străinătate. În total, în China continentală au fost înregistrate, oficial, 82.758 de cazuri de infecţii şi 4.632 de decese.

Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat că intenţionează să stopeze, deocamdată, imigrația în ţara sa. Pe Twitter, Trump şi-a motivat decizia precizând că ține cont de „atacul inamicului invizibil, precum şi de necesitatea protejării locurilor de muncă ale extraordinarilor cetăţeni americani”.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britaniii, care a împlinit azi 94 de ani, a anunţat că nu vor avea loc, din cauza actualei pandemii, serbări oficiale cu acest prilej. Se va renunţa şi la tradiţionala paradă militară Trooping the Colour, care se desfăşoară mereu în luna iunie.

Sursa: dw.com

Viena
Categorii
GermaniaInformații utile
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole