Criza forței de muncă nu îi determină pe angajatori să bage mai adânc mâna în buzunare

Companiile romanesti se confrunta cu o puternica criza a fortei de munca. Firmele au mii de locuri de munca disponibile pe care nu are cine sa le ocupe, insa...
Viena

Companiile romanesti se confrunta cu o puternica criza a fortei de munca. Firmele au mii de locuri de munca disponibile pe care nu are cine sa le ocupe, insa chiar si in contextul acestei disperate cautari de muncitori, patronii nu sunt dispusi sa ofere salarii mai mari.

Un studiu realizat de eJobs arata ca mai putin de 20% dintre angajatorii romani sunt dispusi sa creasca ofera salariala cu 5-10% in perioada urmatoare. Este o scadere drastica in comparatie cu anul trecut cand, desi cererea de forta de munca era similara, patronii erau dispusi sa ofere salarii cu 20% mai mari. 

Situatia de anul acesta difera cu mult fata de anul trecut. In 2018, managerii de companii erau dispusi sa plateasca mai mult pentru a pastra sau a atrage talente pentru departamentele de vanzari (18%), HR/formare/dezvoltare (16%), IT/tehnologie (15,4%), productie (13,5%) si marketing/comunicare (10,3%), conform unui studiu al Randstad HR Trends.

Acelasi studiu al eJobs arata ca 7 din 10 companii estimeaza ca vor fi nevoite sa scoata posturi la concurs, pana la finele anului, insa, oferta salariala ramane similara cu cea de anul trecut, angajatii norocosi vor primi cel mult o majorare de 5%, insa in cazuri speciale, in functie de plus valoarea pe care o pot aduce companiei, de cat de cautata este meseria lor sau de cat de multa nevoie are compania de serviciile respective, dar si de cat de dezvoltat este respectivul business.

Mai Mult AICI.

Sursa: https://www.manager.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole