Cu sau fără FACEBOOK? Există viață și după FACEBOOK

S-au împlinit aproape două săptămâni de când mi-am dezactivat contul de pe binecunoscuta rețea de socializare -Facebook. Nu am crezut deloc că îmi va fi atât de ușor să...
Viena

S-au împlinit aproape două săptămâni de când mi-am dezactivat contul de pe binecunoscuta rețea de socializare -Facebook. Nu am crezut deloc că îmi va fi atât de ușor să reunț la ceva de care, sinceră să fiu, eram cam obsedată. Toată ziua eram cu mâinile pe telefon pentru a mai vedea noutățile, dar nu în cele din urmă pentru a posta o parte din activitățile mele zilnice alături de cei dragi.
A fost un click, a fost un moment în care mi-am spus: „ până aici, Ionela, ai nevoie de o pauză”. Și am apăsat acel buton, unde scria DEZACTIVARE. Trebuie să recunosc că nu puține au fost momentele când mi-am neglijat familia, răspunzând atunci, pe loc, unor persoane care îmi adresaseră întrebări cu privire la rezolvarea diverselor probleme. Oameni noi, oameni vechi, prieteni virtuali noi sau vechi, care, în fiecare zi, îmi luau din timpul pe care trebuia să îl petrec alături de familia mea. Nu era vina lor, era vina mea, că nu am știut să spun NU, atunci când trebuia. Nu sunt genul de om care amână sau care refuză semenii atunci când au nevoie de ceva anume, dar nu am puterea să spun NU, niciodată. Mi-am sacrificat ani buni, dăruind cu drag celor din jurul meu ceea ce știam mai bine, oferind consultații în domeniile: juridice, sociale, culturale, informații despre integrarea migranților și despre multe alte aspecte din viața cotidiană. Am făcut cu drag acest lucru și îl voi face în continuare, punându-mi la dispoziție timpul și cunoștințele pentru cei care au nevoie, dar nu pe acest site de socializare. La telefon, e-mail sau whatsap.
Cu sau fără FACEBOOK? Momentan, fără! De la anul, mai vedem!
Dar trebuie să vă spun și partea cea mai frumoasă a lucrurilor. Acea parte pe care acest site de socializare nu mi-a oferit-o. De când mi-am dezactivat contul, am reușit să citesc trei cărți, o parte dintre prieteni mă sună mai des, pentru a mă întreba ce fac, îmi trimit mesaje pe e-mail și îmi povestesc ce au mai făcut. Familia îmi este mai aproape. Niciodată în ultimii ani, nu am fost atât de des sunată și căutată de cei dragi (live), cum am fost în acest timp. Grija lor, a voastră mi-a dat un surplus de încredere că am alături de mine oameni minunați, prieteni adevărați. Dacă până acum nu eram căutată, citez pe una dintre prietene: „am văzut pe FB că ești bine și ce faci”, acum am onoarea, aș putea spune, de a vorbi cu voi la telefon, de a bea o cafea împreună sau a ne depăna în scrisul electronic ultimele lucruri pe care le-am făcut.
Cu sau fără FACEBOOK?! Prietenii, familia și copii au votat deja. „Ne este mai bine așa, ne ești mai aproape și ai timp pentru noi” Cei care au nevoie de o consulatnță, de o informație, mă găsesc la telefon sau pe e-mail. Concluzia? Există prietenii , colaborări foarte bune și dincolo de FACEBOOK.

Ionela van Rees- Zota

Viena
Categorii
Editoriale
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole