“Cuibul de viespi” poposește la ICR Istanbul

Serile de filme românești continuă la sediul ICR Istanbul cu proiecția filmului “Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, film care a fost solicitat în mod expres de...
Viena

posterSerile de filme românești continuă la sediul ICR Istanbul cu proiecția filmului “Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, film care a fost solicitat în mod expres de comunitatea de români din Istanbul.
Proiecția va avea loc în data de 23 septembrie 2016, de la ora 19.00, la sediul ICR Istanbul, iar principalul partener pentru acest eveniment este Asociația România pentru Asistență și Solidaritate Socială. De altfel, prin acest proiect, ICR Istanbul vizează conservarea și consolidarea legăturilor culturale şi identitare ale comunității de români din Istanbul, venind în întâmpinarea dorințelor exprese ale diasporei sau propunând evenimente culturale apreciate de aceasta.
„Cuibul de viespi”, după piesa „Gaițele” de Alexandru Kirițescu este un document și o adaptare stilizată a istoriei României, un film plin de satiră verbală și vizuală, ce redă comicul noii clase, a burgheziei. Filmul este regizat de Horea Popescu, iar din distribuție fac parte Ovidiu Iuliu Moldovan, Coca Andronescu, Tamara Buciuceanu, Tora Vasilescu, Alexandru Repan, Maria Ploae, George Constantin, Mircea Albulescu, Marin Moraru, Aimee Iacobescu, Ileana Stana Ionescu, Camelia Zorlescu, Vasile Muraru.
ICR Istanbul organizează cu o anumită ritmicitate seri dedicate cinefililor, astfel încât să prezinte cât mai multe pelicule românești, cu scopul de a familiariza publicul local cu producții autohtone și pentru a-i face deopotrivă pe membrii comunității de români să se bucure de peliculele de aur realizate de conaționali.
În egală măsură, ICR Istanbul continuă promovarea celor mai recente producții cinematografice, a unora dintre cei mai cunsocuți regizori români, dar și filme care marchează momente cinematografice românești remarcabile. – transmite ICR Istanbul

Contact:
Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir-Istanbul
Siraselviler Cad. 21, Taksim, Beyoğlu
tel:(+90212) 292 43 45
fax: (+90212) 292 46 26
email: icr.istanbul@icr.ro
www.icr.ro

Viena
Categorii
Turcia
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole