Cultură, educaţie şi spiritualitate în tabăra românească de la Protopopiatul de Sevilla – Valle de Lecrín, Spania

Peste 20 de copii şi tineri  din Sevilia, Almeria, Cadiz, Malaga, Meride şi Cordoba sunt prezenţi zilele acestea în tabăra de cultură şi spiritualitate de la Protopopiatul de Sevilla...
Viena

Peste 20 de copii şi tineri  din Sevilia, Almeria, Cadiz, Malaga, Meride şi Cordoba sunt prezenţi zilele acestea în tabăra de cultură şi spiritualitate de la Protopopiatul de Sevilla – Valle de Lecrín, Spania. Participanţii, sub îndrumarea Părintelui Protopop Ioan Postoi şi a Părintelui coordonator al Protopopiatului din SEVILIA, Adrian Fofiu şi beneficiază de cursuri de limba şi literatura română, istorie, tradiţii şi obiceiuri româneşti, dar şi de formare duhovnicească, promovarea spiritualităţii şi drepturilor culturale fundamentale.

La deschiderea taberei a fost prezent Preasfinţitul Timotei Lauran, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Spania şi Portugalia care a apreciat colaborarea cu IEH  : “Anul acesta, Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni s-a implicat în organizarea acestor tabere şi ne-a ajutat financiar. Le mulţumim pe această cale că au înţeles şi apreciază ceea ce face Episcopia  Spaniei şi  Portugaliei pentru românii din Spania şi Portugalia şi sperăm  să existe  o colaborare fructuoasă şi în viitor.”

De asemenea, Preasfinţiia Sa a apreciat faptul că activităţile derulate contribuie la păstrarea culturii şi tradiţiei româneşti, un aspect important al acestor tabere fiind şi cel de formare duhovnicească.

Tabăra de cultură şi spiritualitate de la Protopopiatul de Sevilla – Valle de Lecrín, Spania face parte dintr-o serie de patru tabere, derulate în perioada 3 – 23 iulie 2016. Prima tabară a avut loc  la  Faro, Portugalia (3 – 9 iulie), urmată de cea de la Mânăstirea ,,Sfânta Cuvioasă Paraschiva” din Vilaller, Spania (10-16 iulie).  Tabăra de la Protopopiatul de Sevilla – Valle de Lecrín, Spania are loc în perioada 15-22  iulie , iar activităţile de  la Centrul de Spiritualitate „Sf Tereza”, Spania sunt derulate intre 17-23 iulie.

Taberele sunt realizate în baza parteneriatului dintre Institutul “ Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni şi Episcopia Ortodoxă Română din Spania şi Portugalia.

Sursa: ieh.ro

Viena
Categorii
Sens Giratoriu
Niciun comentariu

Răspunde

*

*

Alte Articole